Crescent: Minimalist Formlarla Şiirsel Bir Yaşam Tarzı Yaratmak

Hsin-Ting Weng, Müzik İlhamlı Ev Tasarımında Yeni Bir Boyut Açıyor

Sanatın bir formu olan müzik, sesin somutlaştığı bir düşünceyle, Hsin-Ting Weng'in tasarladığı 'Crescent' adlı ev tasarımında hayat buluyor. Minimalist formların sofistike bir zarafetle buluştuğu bu tasarım, yaşam alanının merkezine yerleştirilmiş bir hilal şeklindeki asma tavan ile ev sahibinin müzik dinleme deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

Ev sahibinin müzik dinlemeyi sevdiği bu dairede, ses- görüntü gereksinimlerine yanıt olarak, çoğu akustik ekipman, aydınlatmalı tavan arkının altına yerleştirilmiştir. Bu, yaşam alanının çekirdeğinde asılı bir hilal oluşturur. Ark, açık alanı yılan gibi sarmalar ve temiz çizgili bir bütünlük oluşturur. Minimal formların tüm alanlarda hakim olduğu bu tasarımda, yemek masasının üzerindeki kırmızı avize, ışık ve gölgelerin oyununu neşeli bir şekilde sunarak sanatsal bir kontrast çizer.

Mineral boyalar, tavanlardan zeminlere kadar görülür ve aynı zamanda duvarlarda ve kapılarda da devamlılık sağlar, işlevsel bir depolama alanı oluşturur. Mineral boyaların özellikleri, Beethoven'ın Ayışığı sonatının alt tonlarına işaret ederek, ilkel ve mütevazi bir atmosfer oluşturur.

TV duvarından genişleyen mermer kaplama, ses cihazının yerleştirilmesini sağlar. Girişteki toz düşürme amaçlı kısmi döşeme dışında, iç tasarım düşük doygunluklu renk tonuyla doludur, aynı zamanda yeterli depolama alanını da kapsar ve huzur ve sakinlik yaymaktadır.

Ark, aydınlatmalı tasarımla bütünleşir, sadece yaşam alanını sarar, aynı zamanda aileye sıcak bir dokunuş verir. Müzik dinlemek veya film izlemek için daha fazla ruh hali koşulu sağlar. Görüntü-ses cihazlarının kurulumu karmaşık ve teknik olarak karmaşıktır. Tüm kabloları toplamak ve aynı zamanda ince bir hilal şeklinde saklamak, bu nedenle zor bir görevdir.

Hey!cheese Photography tarafından çekilen görsel içeriklerin telif hakları Ris Interior Design Co., Ltd.'ye aittir. Bu tasarım, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir. Bu ödül, yaşam kalitesine katkıda bulunur ve dünyayı daha iyi bir yer yapar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hsin Ting Weng
Görsel Kredileri: Hey!cheese Photography
Proje Ekibi Üyeleri: HSIN TING WENG
Proje Adı: Crescent
Proje Müşterisi: Hsin Ting Weng


Crescent IMG #2
Crescent IMG #3
Crescent IMG #4
Crescent IMG #5
Crescent IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun