Denver Hsu'nun Eşsiz Tasarımı: El Yapımı Nanning Mixc

Tranquillity ve Sofistike Tasarımın Mükemmel Uyumu

Denver Hsu'nun tasarladığı El Yapımı Nanning Mixc, geleneksel ve modern unsurları bir araya getirerek, metropolün hızlı temposunda huzur ve sakinliği yeniden tanımlıyor.

El Yapımı Nanning Mixc, tasarımcı Denver Hsu'nun eseri olan bir mağaza projesidir. Tasarımın ilham kaynağı, her zaman sessizce yanınızda olan ve sizi her anınızda eşlik eden bir yaşlı dost olan büyükannenin sunduğu sığınaktır. Hsu, bu projede eşsiz bir şekilde, geleneksel ve modern unsurları bir araya getirerek, metropolün hızlı temposunda huzur ve sakinliği yeniden tanımlıyor.

Tasarımın özgün özelliklerinden biri, ilk kez tamamen açık bir mutfak düzenlemesi kullanılmasıdır. Bu sayede müşteriler, içeceklerinin keyfini çıkarırken geleneksel yemek pişirme teknolojisini deneyimleyebilirler. Hsu, bu projede eşsiz bir şekilde, geleneksel ve modern unsurları bir araya getirerek, metropolün hızlı temposunda huzur ve sakinliği yeniden tanımlıyor.

Projede, mekanın özelliklerinden tam anlamıyla yararlanılmış, silindir, ekran ve asma şekilleri bir araya getirilerek mekanın ilgi çekici ve zekice olması sağlanmıştır. Proje, toplamda 130 metrekarelik bir alanı kaplar ve iç mekan, yemek alanı, mutfak, elektrik odası, açık mutfak ve koridor olmak üzere dört farklı alana ayrılmıştır.

Denver Hsu ve tasarım ekibi, tasarımda mekan ve insanlar arasındaki etkileşime özel önem vermiştir. Geniş ve aydınlık mekan hissi, doğal dokular ve yapı teknikleri ile mekanlar arasındaki ilişkiyi ifade eder. Orta kıvrımdaki ekran, mevcut mekan ile diğer mekanlar arasındaki bileşen ilişkisini büyük ölçüde değiştirir, tüm mekanın ışık ve gölgesini zenginleştirir ve mekan hissini artırır. Yerler arasında yeni bir akış oluşturulur.

Proje, 2020 yılında Nanning'de başlamış ve aynı yılın Ekim ayında tamamlanmıştır. Tasarımın altında yatan araştırmada, karmaşıklığı basitleştirdik ve kalite güvencesi için ince işçilik, zarif donanım ve yüzey malzemeleri açısından temel attık. Renk olarak, basit ve rustik açık ahşap rengi, gri doğal mermer ile kullanıldı ve beyaz, sahnenin ana tonu olarak kullanıldı, gösterişten kaçınıldı, bir zarafet dokunuşu ile, hafıza alanını yeniden şekillendirdi.

Yaratıcı, teknik veya araştırma zorluklarına rağmen, sessiz, cömert ve mesafesiz bir mekan atmosferi yaratmayı başardık. Ancak, sunduğu doğal his, onun benzersiz özelliklerini vurgular. Doku ifadesinde, her zamanki gibi, en temel malzeme ilişkisini tercih ederim. Ahşap, yıkanmış taş, boya. Bronz, bu sefer mekanın başrol oyuncusu oldu.

Denver Hsu, bu tasarımında, metropolün hızlı temposunda huzur ve sakinliği yeniden tanımlıyor. Bu mekanda, zaman ve insanlar farklı güzel hikayelere sahip olabilir. Mekanın kabını tasarlarken iyi bir iş çıkarmayı umuyoruz, sessiz ve huzurlu bir şekilde orada durmasını sağlıyoruz ve her müşterinin keyif aldığı her anı ve çerçeveyi kaydetmek için bir arka plan tahtası yapıyoruz.

2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanan bu tasarım, yaratıcı ve mükemmel tasarımları onurlandırır. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştirir, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesini artırır, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Denver Hsu
Görsel Kredileri: Copyrights belong to Sense Space, 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Xiao Wei Zhou Qiya Lu
Proje Adı: Hand Made Nanning Mixc
Proje Müşterisi: Denver Hsu


Hand Made Nanning Mixc IMG #2
Hand Made Nanning Mixc IMG #3
Hand Made Nanning Mixc IMG #4
Hand Made Nanning Mixc IMG #5
Hand Made Nanning Mixc IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun