Las Design'dan OR Atelier: Antik Yunan Mimarisi İlhamıyla Modern Perakende Mekan Tasarımı

OR Atelier, Doğu Estetiği ve Batı Tekniklerini Mükemmel Bir Şekilde Harmanlıyor

Las Design tarafından tasarlanan OR Atelier, hızlı değişimlerin ve farklı mevsimlerin popüler renklerinin belirlediği çağdaş trendleri takip etmek yerine, Avrupa mimarisinin öncüsü olan antik Yunan mimarisinden ilham alıyor. Tasarımcılar, Doğu estetiği ve Batı tekniklerini mükemmel bir şekilde harmanlıyor ve mekanı sade bir güzellikle donatıyorlar.

OR, orijinallik, özgürlük, yenilik ve uygulanabilirlik anlamına geliyor. Sadece çok markalı bir moda mağazası olmanın ötesinde, OR aynı zamanda öncü tasarımcılar için bir kuluçka merkezi. Bağımsız estetiği ve kendine özgü ruhu benimseyen OR, eğlence, ticaret, çağdaş sanat ve kültür gibi kaynakları entegre ederek, olağanüstü deneyimler ve sürekli değerlerle modaya uygun bir yaşam tarzı tanımlıyor.

Antik Yunan mimarisinin en belirgin öğesi olan Yunan sütununun zarif yapısından yola çıkarak, tasarımcılar bir kıvrımlı hareket hattı oluşturuyorlar. Bu sayede herkes kendi hareket hattını özelleştirebiliyor ve keşfetmeye devam edebiliyor. Kare ve daire, kıvrımlar ve dönüşler, mekana sonsuz değişiklikler katıyor. Ahşap sütunlar, renkte doğu zarafetini yansıtırken, aynı zamanda klasik Avrupa tarzı yapıyı miras alıyorlar.

Duvar kaplama malzemesi olarak kullanılan sarı traverten, mağaza cephesi ve kasa için kullanılan turkuaz taşla kontrast oluşturuyor. Derin ve yüzeyel beyaz bağlamlarla süslenmiş bu malzemeler, yeşil dağlar ve tepecik taşları arasındaki yakın ilişkiyi yorumluyor. Sessiz ve minimal bir atmosfer, bol miktarda soluk ahşap ve mat kahverengi tonlarıyla sunuluyor.

Bronz kanepe ve turkuaz taş, genel ahşap renk şemasından öne çıkarak mekana pozitif enerji katıyor ve zarif bir hava yaratıyor. Sergi tezgahları paslanmaz çelikten yapılmışken, kumaş kanepe ve diğer yumuşak malzemeler nazik bir dokunuş oluşturuyor. Mermer ve süetin bir araya gelmesi gerginlik yaratırken, doğal olarak oluşan doku ve özelleştirilmiş desen, doğa ve insan yapımı arasındaki bağlantıyı kuruyor.

Proje, Aralık 2021'de Çin'in Chongqing şehrinde başladı ve Ocak 2022'de Chongqing'deki Starlight 68Plaza'da tamamlandı. OR, bugünün trendlerine uygun yeni ifade yolları arıyor ve genç tasarım diliyle, giysi kültürünün ticari taleplerini ve deneyimsel tüketimi dengelemeye çalışıyor. Bu sayede benzersiz bir çok markalı moda mağazası yaratmayı hedefliyor.

OR Atelier, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Aynı zamanda yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Las Design Las Design
Görsel Kredileri: INSPACE, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Las Design Las Design
Proje Adı: Or Atelier
Proje Müşterisi: Las Design Las Design


Or Atelier IMG #2
Or Atelier IMG #3
Or Atelier IMG #4
Or Atelier IMG #5
Or Atelier IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun