ADP Architects'ın Katalon Ofisi: Teknoloji ve Tasarımın Buluşma Noktası

ADP Architects, Katalon'un yeni ofisini "Tech Launch" konseptiyle tasarladı

ADP Architects, küresel yazılım şirketi Katalon'un yeni ofisini tasarlarken, şirketin misyon ve vizyonunu öğrenerek "Tech Launch" konseptini önerdi. Bu konsept, işletmelerin pratik, uyumlu ve yenilikçi test araçları aracılığıyla daha iyi yazılımlar oluşturmasını desteklemeyi hedefliyor.

Yeni ofis, Katalon çalışanları arasındaki benzersiz işbirliklerini ele alıyor, tüm departmanlar arası etkileşimi destekliyor ve Katalon için bir topluluk ve bağlantı duygusu oluşturuyor. Çalışma alanı, hibrit çalışmayı desteklemek için çevik çalışmayı benimseyerek, verimliliği artırmak ve alanı esnek zemin planı ve mobilyalarla optimize etmek için en son iş yeri trendlerini güncelliyor.

ADP, Katalon ofisine yüksek teknolojili bir görünüm kazandırmak için cam ve çelik kullanmayı ve endüstriyel tasarım dilini birleştirmeyi öncelikli hale getirdi. Ofis alanı 923 metrekare olarak belirlendi. Tasarım, işbirliği, yenilikçi, çevik çalışma, ofis iç mekanı ve iş yeri gibi anahtar kelimelerle tanımlandı.

Katalon'un çalışma alanı, dış bölge ve iç istasyon olmak üzere iki bölüme ayrılmıştır. Dış kısımlar, modern, etkileyici ve yüksek teknolojili bir görünüm sunan resepsiyon alanı ve çok fonksiyonlu bölgeleri içerir. Çalışma istasyonu ise marka imajını benimserken, çeşitli çalışma ayarları ve renkli tasarım, posterlerle Katalon çalışanlarını ilham verir ve yaratıcılığı artırır.

Proje, Aralık 2021'de başladı ve Ocak 2022'de Viettel Complex Building, Ho Chi Minh City, Viet Nam'da tamamlandı. Tasarım sürecinde, röportajlar, kullanım çalışmaları, anketler ve sosyal ağ analizi gibi yöntemlerle ekipler arasındaki ortak işbirlikçileri, ekiplerin nasıl çalıştığını ve hangi davranışların beslenmesi gerektiğini belirlemek için kapsamlı bir keşif süreci gerçekleştirildi.

Katalon ofis alanı, asansör koridoru nedeniyle 2 parçaya ayrılmıştır. Bu durum, personeli birleştirecek birleşik bir çalışma alanı oluşturma konusunda bir zorluk oluşturdu. Çözüm olarak, çalışanların tartışma/dinlenme ihtiyaçlarını desteklemek ve şirket kültürünü güçlendirmek için büyük etkinlikler düzenlemek üzere büyük bir çok fonksiyonlu alan tasarlandı. Diğer kısım, çeşitli tesisler, araçlar ve ekipmanlarla personelin görevlerini yerine getirdiği bir çalışma istasyonu olarak hizmet vermektedir.

ADP Architects, Katalon'un misyon ve vizyonunu öğrenerek, küresel yazılım şirketi Katalon'un yeni ofisine "Tech Launch" konseptini önerdi. Katalon'un stratejik hedeflerini karşılamamıza ve çeşitli çalışma ayarlarına sahip esnek bir işyeri aracılığıyla bunları yansıtmamıza yardımcı olan kapsamlı bir anlama süreci gerçekleştirdik. Yeni ofis, Katalon çalışanları arasındaki benzersiz işbirliklerini ele alıyor, tüm departmanlar arası etkileşimi destekliyor ve Katalon için bir topluluk ve bağlantı duygusu oluşturuyor.

2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeriyor, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiliyor ve yaşam kalitesini artırıyor, dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ADP Group
Görsel Kredileri: ADP Group
Proje Ekibi Üyeleri: ADP-Architects
Proje Adı: Katalon Ho Chi Minh
Proje Müşterisi: ADP Group


Katalon Ho Chi Minh  IMG #2
Katalon Ho Chi Minh  IMG #3
Katalon Ho Chi Minh  IMG #4
Katalon Ho Chi Minh  IMG #5
Katalon Ho Chi Minh  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun