Changi Terminal 2: Seyahat Deneyiminde Yeni Bir Dil

Boiffils Mimarlık, Changi'nin Yenilenen Yüzünü Tasarlıyor

Singapur'un gözde havaalanı Changi'nin Terminal 2'si, Boiffils Architectures tarafından yeniden tasarlandı. Seyahat deneyimine odaklanan bu yenilikçi proje, biyofilik tasarımın sınırlarını zorluyor.

Boiffils Architectures, Singapur'un uluslararası alanda tanınan Changi Havaalanı'nın mevcut terminal binası olan Terminal 2'yi, üç kat üzerinde 120.000 metrekarelik bir alanda yeniden tasarladı. Mimari ekip, yolcu deneyimlerine ve dünya elementlerine olan bağlantılara odaklanarak, Singapur'a 21. yüzyılın 'Bahçe Şehir'ine yeni bir kapı açtı. Tasarım, sadece ekolojik bir proje sunmanın ötesinde, yolcular için sakinleştirici bir ortam yaratmayı hedefliyor ve bu yaklaşımıyla ekolojik tasarımın bir ölçütü haline geliyor.

Boiffils Architectures, tasarımın her aşamasında insan deneyimini önceliklendirdi. Yolcuların artan seyahat streslerine keyifli anlar serpiştirmek amacıyla görsel, işitsel ve etkileşimli deneyimlerle dolu bir yolculuk sunuyor. Yenilenen terminal, doğal malzemeler, el işçiliği ve parametrik tasarım gibi unsurları bir araya getiriyor. Botanik tasarımı Patrick Blanc, aydınlatma tasarımını PhA Concepteurs lumière'dan Philippe Almon ve çoklu medya eğlence stüdyosunu Moment Factory üstleniyor.

Proje, 2018 yılının sonlarında kazanılan ihaleyle başladı ve tasarım konseptinin daha da geliştirilmesi için ilk yılın büyük bir kısmı harcandı. Changi Havaalanı Terminal 2'nin inşaatı 2020 yılında başladı ve 2022'de aşamalı olarak açılmaya başlandı. 1 Kasım 2023'te, resmi bir törenle tüm kompleks, planlanandan birkaç ay önce tamamen açıldı.

Boiffils Architectures ekibi, teknoloji ve doğa arasında bir diyalog yaratmayı amaçladı, ancak teknolojiyi doğal unsurları vurgulamak için büyük ölçüde gizledi. Teknoloji konfor ve verimlilik sağlarken, insan odaklı yaklaşım kullanıcı deneyimini tanımlıyor. Bu proje, yolcuların doğanın sakinleştirici etkilerinin tadını çıkarabilmeleri için sakin bir çok duyusal ortam yaratmayı amaçlayan bir iç mekan peyzajı olarak tasarlandı.

Changi Havaalanı Grubu'na ait olan telif hakları ile korunan bu proje, 2024 yılında prestijli A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Platin ödülüne layık görüldü. Platin A' Tasarım Ödülü, olağanüstü profesyonellik, deha ve toplumsal iyiliğe katkı sunan dünya çapında örnek teşkil eden tasarımları tanır. Bir çağın estetiğini tanımlayan bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojinin sınırlarını ilerletir ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Basile Boiffils
Görsel Kredileri: Image #1: Changi Airport Group - Fabian Ong Image #2: Changi Airport Group - Fabian Ong Image #3: Changi Airport Group - Fabian Ong Image #4: Changi Airport Group - Fabian Ong Image #5: Changi Airport Group - Fabian Ong
Proje Ekibi Üyeleri: BOIFFILS Architectures team: Basile Boiffils Jacqueline Boiffils Henri Boiffils Arda Beyleryan Monir Karimi Laura Follin Nicolas Delesalle Botanic design: Patrick Blanc Lighting Design: PhA Concepteurs lumière, Philippe Almon Architect of record: RSP Architects Multimedia Entertainment Studio: Moment Factory, Montreal
Proje Adı: Changi Terminal 2
Proje Müşterisi: BOIFFILS Architectures


Changi Terminal 2 IMG #2
Changi Terminal 2 IMG #3
Changi Terminal 2 IMG #4
Changi Terminal 2 IMG #5
Changi Terminal 2 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun