O3Connect: Ahşap ve Derinin Ustaca Birleşimi

Chang ve Wang'ın Elinden Çıkan, Doğanın İlham Verdiği Tasarım

O3Connect, TzuWei Chang, KaiLi Chang ve RouChun Wang'ın doğadan ilham alarak yarattığı bir tasarım harikasıdır. Ahşap ve derinin mükemmel birleşimi, bu tasarımı diğerlerinden ayıran özgün özelliklerden biridir.

Tasarımcılar, doğanın orijinalinden ilham alarak, ahşap ve derinin yumuşak ve sağlam birleşimini, rahat ve sıcak bir hisse dönüştürmüştür. Lamine ahşabın bükülerek şekillendirilmesi ve yüksek kaliteli el dikişi deri ile kaplanması sonucunda, birbirine bağlı üç dairesel birimden oluşan bir görünüm elde edilmiştir. Bu da tasarıma, hayatın döngüsü anlamını katmıştır.

O3Connect, doğal ahşabın bükülme ve çok katmanlı basınçlı şekillendirme teknolojisi kullanılarak üretilmiştir. Bu teknik, doğal malzemelerin esnekliğini ve dayanıklılığını göstermektedir. Lamine ahşabın bükülerek şekillendirilmesi ve yüksek kaliteli el dikişi deri ile kaplanması sonucunda, sıcak ve yumuşak, ancak sağlam ve dayanıklı bir tabure elde edilmiştir.

Üretim sürecinde, taşıyıcıyı üç noktada destekleyen bir yapı oluşturmak için üç birim birleştirilmiştir. Son olarak, deri kıvrımı ile tamamlanarak bütün daha da mükemmelleştirilmiştir. Bu tasarım, 600mm derinlik, 600mm genişlik ve 450mm yükseklik ölçülerine sahiptir.

Proje, 2021 yılında Tayvan'da başlamış ve 2022 yılında tamamlanmıştır. İlk kez Mart ayında tanıtılan tasarım, Haziran 2022'de Taipei'deki Dünya Ticaret Merkezi, Nangang sergi salonunda genç tasarımcılar sergisinde sergilenecektir.

Tasarımcılar, el işçiliği perspektifinden yaklaşarak, doğal malzemeleri yaşama entegre etmek istemişlerdir. En ilkel el işçiliği tekniklerini kullanarak, insanlar ve mobilyalar arasındaki ilişkiyi birleştirmişlerdir. Ahşap ve derinin yumuşak birleşimini kullanarak, malzemeler ve şekillerde farklı değişiklikler denemişler ve geleneksel ruhu ve tutumu, yaşama yakın modern zanaat ürünlerine dönüştürmüşlerdir.

O3Connect, 2022'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Tasarım Ödülü, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmelliğe sahip ve dünyayı arzu edilen özellikleriyle önemli ölçüde etkileyen muhteşem, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ChungSheng Chen
Görsel Kredileri: Tzu-Wei Chang Kai-Li Chang Rou-Chun Wang
Proje Ekibi Üyeleri: Instuctor: ChungSheng Chen Designer:Tzu-Wei Chang Designer:Kai-Li Chang Designer:Rou-Chun Wang Tainan University of Technology/Product Design Department
Proje Adı: O3Connect
Proje Müşterisi: ChungSheng Chen


O3Connect IMG #2
O3Connect IMG #3
O3Connect IMG #4
O3Connect IMG #5
O3Connect IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun