Simone Hutsch'un Porto'nun Benzersiz Mimarisi: Pastel Bir Rüya Dünyası

Bronz A' Tasarım Ödülü'ne layık görülen bu fotoğraf serisi, Porto'nun geleneksel binalarını pastel bir rüya dünyası olarak yorumluyor.

Simone Hutsch, Porto'nun geleneksel binalarının 'tesadüfen Wes Anderson' havasını taşıdığını ve bu durumun kendisini hemen ilham verdiğini belirtiyor. Bu fotoğraf serisi, Porto'nun çok özel ve benzersiz binalarını içeriyor. Hutsch, bu binaları toz ve şafak vaktinin pastel rüya dünyası ile yorumluyor. Altın renkli oluklar ve bulutlar, bu sakin ama bir o kadar da gerçeküstü atmosferi destekliyor.

Porto, Portekiz'in en eski merkezlerinden biri ve adını bu şehirden alan port şarabı ile ünlü. Hutsch, bu seride Porto'nun küçük evlerini, tozlu ve şafak vaktinin pastel tonlarıyla bir rüya dünyasına dönüştürüyor. Altın renkli yağmur olukları ve bulutlar, bu sakin ama bir o kadar da gerçeküstü atmosferi destekliyor. Fotoğraflar, Adobe Photoshop ve Sony A7rii kullanılarak hazırlanmış ve büyük baskılar (A1) için kullanılabilecek JPG formatında sunulmuştur.

Simone Hutsch, bu fotoğrafların bir galeri sergisinde kullanılabileceğini belirtiyor. Fotoğraflar, 2022 yılının Ocak ayının sonunda bir hafta sonu boyunca çekilmiş ve Mart ayının başında düzenlenmiştir. Şu ana kadar bu fotoğraflar, çeşitli yaratıcı platformlarda dijital olarak yer alıyor.

Porto, kuzey Portekiz'deki Douro Nehri'nin ağzında yer alan ve adını bu şehirden alan port şarabı ile ünlü olan Avrupa'nın en eski merkezlerinden biridir. Muhteşem köprüleri, dar ve taşlı sokakları, dükkanları ve kafeleri ile Ribeira'nın ortaçağ bölgesi ve süslü barok iç mekanları ve zengin, altın varaklı oymaları ile karakterize edilen binaları şehri oldukça benzersiz kılıyor.

Hutsch, her binanın bir bakışta eşsiz ve bir kez var olduğunu düşünse de, bu durumun böyle olmadığını belirtiyor. Birçok bina, aynı (veya benzer) çinileri veya aynı inşaat tarzını kullanıyor. İkinci zorluk, çok dar sokakların, binayı fotoğraflamak için yeterince uzakta durmayı zorlaştırması oldu. Son olarak, insanları, işaretleri veya diğer dikkat dağıtıcı unsurları düzeltmek oldukça zaman alıcıydı.

Simone Hutsch'un bu fotoğraf serisi, 2022 yılında Bronz A' Fotograf ve Foto Manipülasyon Tasarım Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiye en iyi uygulamaları dahil eden, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Simone Hutsch
Görsel Kredileri: Simone Hutsch
Proje Ekibi Üyeleri: Simone Hutsch
Proje Adı: Prt
Proje Müşterisi: Simone Hutsch


Prt IMG #2
Prt IMG #3
Prt IMG #4
Prt IMG #5
Prt IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun