Doğal Minimalizm Trendine Uygun, Ayarlanabilir Okuma Lambası: Uda

Igor Dydykin, Konforlu Okuma Deneyimi için Ayarlanabilir Uda Lambasını Tasarladı

Yatakta rahat bir okuma deneyimi sağlamak amacıyla tasarlanan Uda, doğal minimalizm trendine uygun bir tasarıma sahip. Lamba, kullanılmadığı zamanlarda dikkat çekmeyen, duvarla uyumlu bir görünüme sahip.

Uda lambasının tasarım süreci, Igor Dydykin'in yatakta okuma için yeterli ışığı sağlayacak ancak yanındaki uyuyanı rahatsız etmeyecek bir lamba arayışıyla başladı. Piyasadaki çoğu lambanın ya çok büyük, çok parlak ya da düzensiz olduğunu fark eden Dydykin, bu eksikliği gidermek için Uda'yı tasarladı.

Lambanın iki ana parçası bulunuyor: İlk parça, ışıklandırma ve lambanın açısını değiştirme mekanizmalarını içeren kare şeklindeki taban. Bu taban, duvara sabitleniyor. İkinci parça ise küçük bir lamba gölgesi olan ve teleskopik bir rehber sayesinde uzunluğunu değiştirerek yönlü ışık akışı sağlayabilen uzaktan kumandalı bir parça.

Uda'nın teknik özellikleri ise şöyle: Yükseklik - 7 cm, Genişlik - 7 cm, Derinlik - 14 cm, Lamba gölgesi çapı - 7 cm, Teleskopik rayın uzunluğu - 80 cm. Bu özellikler, lambanın okuma için en uygun ışığı sağlamasına yardımcı oluyor.

Uda, doğal minimalizm trendini takip eden bir tasarıma sahip. Bu trend, iç mekanlardaki eşya sayısını en aza indirgemeyi ve tüm seviyelerde doğal malzemelere geçişi hedefliyor. Tasarımda, formların doğruluğu, basitlik, dokunsallık ve işlevsellik ön plana çıkıyor.

Lambanın tasarım sürecinde Igor Dydykin'e, proje yöneticisi Ludmila Sapalova ve tasarımcı ve görselleştirici Maxim Shimchuk yardımcı oldu. Uda, 2022 yılında St. Petersburg'da, Ocak-Şubat aylarında tasarlandı.

Uda, 2022 A' Aydınlatma Ürünleri ve Aksesuarları Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara veriliyor. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve pozitif duygular sağlıyor ve daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Igor Dydykin
Görsel Kredileri: Dydykin Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Directed by Igor Dydykin Project manager Ludmila Sapalova Designer and visualiser Maxim Shimchuk
Proje Adı: Uda
Proje Müşterisi: Igor Dydykin


Uda IMG #2
Uda IMG #3
Uda IMG #4
Uda IMG #5
Uda IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun