Be Water: Su Yüzeyindeki Güneş Işığının Hipnotize Edici Etkisini Yansıtan Ödüllü Tasarım

Fernando Correa'nın Elinden Çıkan Be Water Lamba, Su Yüzeyindeki Güneş Işığının Hipnotize Edici Etkisini Yansıtıyor

Be Water lamba, su yüzeyindeki güneş ışığının hipnotize edici etkisini yansıtan bir tasarıma sahip. Fernando Correa tarafından tasarlanan bu ürün, doğanın dört elementinden ilham alıyor ve kullanıcısına çoklu duyusal bir deneyim sunuyor.

Be Water lamba, su yüzeyindeki hareket eden güneş ışığının sürekli, sakinleştirici ve hipnotize edici etkisinden ilham alınarak tasarlandı. Fernando Correa'nın bu tasarımı, diğerlerinden farklı kılan özellikler arasında kinetik, lineer, modüler, gömme, duvar yıkama, dekoratif LED lamba özellikleri bulunuyor. Lamba, bir ışık kovası içine veya mobilyanın arkasına monte edilir. Işık, ekseni etrafında dönen deforme bir cam silindir aracılığıyla kırılır ve yukarıya doğru dalgalanan ışık parlamaları yayar. Tek bir motor, 1 ila 6 modülü çekişle döndürebilir.

Be Water lamba, tamamen İtalyan zanaatkarlar tarafından yapılmıştır. El yapımı cam silindirler, hareketli su yüzeyi gibi şekillendirilmiştir ve her parça eşsiz ve tekrarlanamazdır. Dikkatle seçilmiş malzemeler, %100 geri dönüştürülebilir olmalarıyla çevresel ayak izini azaltır. Bu malzemeler arasında alüminyum, borosilikat cam, pleksiglas ve ambalaj için geri dönüştürülmüş plastik ve karton bulunur.

Be Water lamba, bir ışık kovası içinde duvara doğru sıyrılarak veya mobilyanın arkasında monte edilir, sadece hareketli ışık görünür. Be Water Lamba ve onun kromatik varyasyonları Be Fire, Be Air ve Be Earth, dört farklı koku ile eşleştirilebilir. Ayrıca Spotify'da dört farklı rahatlatıcı müzik önerilen çalma listeleri ve showroom ziyaretlerinde sunulan dört farklı çikolata ile de eşleştirilebilir. Tüm bunlar bir araya geldiğinde, kullanıcıya tamamen rahatlama ve iyi oluş hali içinde kendini kaybetme daveti sunan çoklu duyusal bir deneyim sunar.

Be Water lamba, 2019'da Salone del Mobile'da bir prototip olarak sergilendi. 2020'de Milan Design Days'de yeni marka WAW Collection için bir lansman ürünü olarak sergilendi. Tasarım, optikte, ışık ışınlarının kıvrımlı bir şeffaf yüzeyden başka bir yüzeye yansıtıldığı veya kırıldığı kıvrımlı kıvrımların oluştuğu bir fenomen olan kaustikler üzerine yapılan araştırmalara dayanıyor. Bu hareketli ışık etkisini taklit etmek için tasarımcı, köprülerin altında, botların yanlarında ve yüzme havuzlarında bu fenomeni dikkatlice gözlemledi.

Be Water lamba, su olmadan su üzerinde yansıyan güneş ışığını taklit eden bir lamba yaratmanın zorluğunu aştı. Bu etki, projeksiyonlarla oluşturulabilir, ancak insanların gölgelerini önlemek için kaynak ve hedef arasındaki mesafeyi azaltmak gereklidir. Bir dizi testin ardından, silindirin doğru şekil olduğuna karar verdik. Yuvarlak yüzey, merkezi ekseni etrafında dönerken kendini tekrar eder, süreklilik sağlar. Hareketli su yüzeyi gibi düzensiz bir yüzeye sahip bir cam silindir tasarlandı.

Be Water, lineer ve modüler, gömme, kinetik dekoratif bir LED lambadır. Sürekli hareket halindeki hipnotize edici bir etki yaratan ve hareketli su yüzeyinde yansıyan güneş ışığını taklit eder ve duvarlara, tekne kıçlarına veya köprülerin altına yansıtır. Dört farklı renk varyasyonu mevcuttur ve doğanın dört elementinden ilham alır. Oda kokuları ve rahatlama müzik çalma listeleri ile birleştirildiğinde çoklu duyusal bir deneyim sunar. Lamba, konutlar, wellness, oteller, restoranlar, resepsiyon ve bekleme alanları için uygundur. Bu sadece bir lamba değil, bir deneyimdir.

Be Water lamba, 2021'de A' Lighting Products and Fixtures Design Award'da Platin ödülüne layık görüldü. Platin A' Design Award, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları tanır. Bu ödül, bir dönemin belirleyici estetiğini, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletir, mükemmelliği aşar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fernando Correa
Görsel Kredileri: Photos by: Matteo Piazza, Flavio Di Renzo Videos by: Davide Calafà, Flavio Di Renzo
Proje Ekibi Üyeleri: Fernando Correa
Proje Adı: Be Water
Proje Müşterisi: Fernando Correa


Be Water IMG #2
Be Water IMG #3
Be Water IMG #4
Be Water IMG #5
Be Water IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun