Zarif Kavis: Pashaman Home'dan Deri Şıklığı

Dayanıklılık ve Konforun Estetik Buluşması: Pashaman Home Tasarımı

Modern mekânlara zarafet katmak üzere tasarlanan Pashaman Home'un "Elegant Arc" adlı deri kanepe modeli, hem görsel hem de işlevsel bir sanat eseri olarak dikkat çekiyor.

Piyasadaki dayanıklı ve uzun ömürlü deri kanepelerin talebinden ilham alarak yaratılan "Elegant Arc", büyük ve bütün deri parçalarının kullanımıyla sağlamlık ve dayanıklılığı ön plana çıkarıyor. Küçük deri parçalarının yapıştırılmasında kullanılan kimyasal adhesiflere kıyasla daha az kimyasal içeriği sayesinde sağlıklı ve çevre dostu bir ürün olarak öne çıkıyor. Gerçek derinin getirdiği ciddi ve sakin havayı dengelemek için kanepe, rahatlık ve konfor hissi katmak amacıyla kavisli elementlerle tasarlanmış.

Doğal hayvan derisinden üretilen yüzeyiyle yumuşak ve narin bir dokunuş sunan "Elegant Arc", iç kısmında lateks, UTTP köpük ve pamuk dolgu malzemeleri kullanarak mükemmel destek, üstün yumuşaklık ve yüksek direnç sunuyor. Böylece kullanıcılar için konforlu bir oturma deneyimi sağlanıyor.

Üretim sürecinde, arka kısmından alınan üst sınıf buzağı derisi, su yıkanmış lateks ve yüksek dirençli UTTP köpük kullanılan koltuk minderleri; sırt dayama kısmında ise aynı kalitede deri, tüy ve pamuk dolgusu tercih edilmiş. Kol dayama kısımlarında yüksek dirençli UTTP köpük, yastık dolgularında ise tüy ve pamuk kullanılarak ürünün konforu artırılmış. Kanepe ayakları ise ahşaptan imal edilmiş.

Ürün boyutları 220 mm x 106 mm x 82 mm olarak belirlenmiş ve "Elegant Arc", gerçek deri, mobilya, yumuşaklık ve direnç, yuvarlak kavis gibi anahtar kelimelerle tanımlanıyor. Kanepe, ev ortamına uyum sağlayacak çeşitli renk seçenekleri sunarak sıcak bir atmosfer yaratmanın yanı sıra, sanatsal bir obje olarak da öne çıkıyor.

2023 Nisan ayında Guangdong Eyaleti, Foshan Şehri, Lecong Kasabası'nda geliştirilen ve Çin'de 2023 Mayıs ayında piyasaya sürülen bu ürün, mobilya pazarındaki kalite farklılıklarına ve sentetik deri kullanımına karşı yüksek kaliteli bir alternatif sunuyor. Ürünün derisi, yaşam koşulları ve bilimsel yetiştirme yöntemleri sayesinde doğal, net bir dokuya ve pürüzsüz, esnek bir dokunuşa sahip olan yurtdışı buzağılarından temin ediliyor.

Tasarım ekibi, yumuşak ancak dirençli bir oturma deneyimi sağlama konusunda karşılaştığı en büyük zorluğu, sırt dayama kısmına tüy ve pamuk dolgusunun bir kombinasyonunu kullanarak aştı. Çok sayıda test ve ayarlamadan sonra, hem konforlu ve yumuşak hem de yeterli destek ve direnç sağlayan tüy ile pamuk dolgusunun optimal oranını buldular.

"Elegant Arc", kullanıcıların konfor ve güvenlik taleplerini karşılamak üzere özel işçilik ve doğal malzemelerle entegre bir gerçek deri kanepe olarak piyasaya sürüldü. İthal kalınlaştırılmış buzağı derisinin kullanımı sayesinde, kanepe net ve narin bir deri dokusuna sahip ve dayanıklıdır. Sırt dayama ve koltuk minderi için uygulanan benzersiz dolgu yapısı ve yenilikçi dolgu tekniği, daha iyi destek sağlar. Ayrıca, kavisli tasarımı ve çeşitli renk seçenekleri, farklı senaryolarda uygulanabilirliğini genişletiyor.

2024 yılında A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz ödülüne layık görülen "Elegant Arc", deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlar arasında yer alıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Pashaman Home
Görsel Kredileri: Pashaman Home
Proje Ekibi Üyeleri: Pashaman Home
Proje Adı: Elegant Arc
Proje Müşterisi: Pashaman Home


Elegant Arc IMG #2
Elegant Arc IMG #3
Elegant Arc IMG #4
Elegant Arc IMG #5
Elegant Arc IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun