Geometrik Desenlerle Modern Bir Yorum: Khayyam Masa

Ali Sharifi Omid'in Tasarımı Khayyam, Antik Geometrik Desenleri Modern Bir Ürüne Dönüştürüyor

İran sanat ve mimarisinin en belirgin görsel öğelerinden biri olan geometrik desenlerden esinlenen Khayyam, antik bir geometriden modern bir ürün yaratma çabasıdır. İşlevinin yanı sıra ofisinizde veya evinizde bir heykel olarak da değerlendirilebilecek bir üründür.

Ali Sharifi Omid tarafından tasarlanan Khayyam, postmodern bir anıttan modern bir ilhamla ortaya çıkmıştır. Bu masa, İran'ın binlerce yıllık kültürel mirasına modern bir yaşam tarzıyla yaklaşan İranlıların beğenisine sunulmuştur. Tasarımın özgünlüğü ve gücü, geleneksel bir desen ve motiften yeni ve yenilikçi formlar yaratma çabasından kaynaklanmaktadır.

Khayyam, hassas bir malzeme olan paslanmaz çelik levhanın kullanıldığı bir masa tasarımıdır. Mükemmel kaliteyi elde etmek için, kaynak yerinin masa yüzeylerinde mümkün olduğunca görünmemesi için detaylar tasarlanmıştır. İnsan hatasını en aza indirmek için, her parçada birleştirilebilecek bazı yönergeler uygulanmıştır. Ayrıca, bu masa CNC lazer kesim ve CNC metal işleme teknolojileri kullanılarak üretilmiştir.

Khayyam'ın teknik özellikleri arasında çapı 550 mm, yüksekliği 510 mm ve ağırlığı 12 kg bulunmaktadır. Tasarımcının amacı, kalıplama işlemine ve maliyetli yöntemlere gerek duymadan yüksek kaliteyi elde etmektir. Ayrıca, CNC'nin kullanımı, mevcut detayların tasarımındaki insan hatasını en aza indirmiştir.

Khayyam, geometrik tasarım, parametrik tasarım, yan masa ve kahve masası gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Bu tasarım, orta düzeyde beceriye sahip bir işçinin üretim sürecini yüksek kaliteyle tamamlayabileceği şekilde tasarlanmıştır. Bu proje, 2019 Ağustos'unda Tahran'da başlamış ve 2020 Haziran'ında Tahran'da tamamlanmıştır.

Khayyam, A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülen bir tasarımdır. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünya için katkı sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ali Sharifi Omid
Görsel Kredileri: Designer: Ali Sharifi Omid / photographer: Abbas barati
Proje Ekibi Üyeleri: Ali Sharifi Omid
Proje Adı: Khayyam
Proje Müşterisi: Ali Sharifi Omid


Khayyam IMG #2
Khayyam IMG #3
Khayyam IMG #4
Khayyam IMG #5
Khayyam IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun