Yeşilin Gücü: Greeninful Markasının Yeniden Tasarımı

Michelle Poon'un Çevre Bilincini Artırmayı Hedefleyen Yaratıcı Yaklaşımı

Greeninful, sürdürülebilir bir yaşam tarzını destekleyen ve yeşil topluluğu bir araya getiren çevre dostu bir markadır. Hong Konglu genç bir girişimci tarafından kurulan bu marka, çöp miktarının artışına bir çözüm sunmak ve topluma tamamen yeni bir geri dönüşüm yaşam tarzı tanıtmak için yenilikçi ve çevre dostu ürünler sunmaktadır.

Marka, azimli, meraklı ve olumlu bir karakter taşır. İnsanları ve yeşil topluluğu temsil eder. Dolayısıyla, ilham kaynağı insanlar ve yeşil topluluktur. Greeninful'un logosu, topluluğun yüzünün ham ama yetiştirilmiş estetiğini tasvir eder. Bu, yeni ve sürekli yeşil yaşam tarzını keşfetme konusundaki kararlılığı ve merakı temsil eder, bu da Greeninful'un bir parçası olmak istediği topluluğun ana aktivasyonudur.

Greeninful'un işi genişledikçe, bu yeniden markalaşma projesi de genişleyecektir. Umarız, gelecekte bira üretiminden arta kalan buğday atıklarını geri dönüştüren farklı ürün hatları başlatacaklar ve yeni alt markalar oluşturacaklardır.

Bu çalışma, zaman zaman müşterinin girdisini alarak ve marka kullanıcıları ve müşterilerle ürünlerden marka temas noktalarına ve sosyal medya etkileşimine kadar herhangi bir içgörü üzerine görüşmeler yaparak işbirlikçi bir tasarım düşünme yaklaşımı kullanmaktadır. Tasarımcı, yeniden markalaşma için fikir üretme ve marka önerisi, misyon, vizyon ve değer oluşturma konusunda müşteriyle yakından çalıştı.

Markanın yıllar boyunca sunduğu ürün ve hizmetlere, hedef kitle profillerine ve ayrıca marka hakkındaki kurucunun zihniyetine ve vizyonuna derinlemesine bakıyoruz. Markayı bütünsel olarak anlamak için araştırma aşaması yaklaşık 2-3 ay sürdü. Araştırmadan, yeşil topluluğun aslında bir bağlantıdan yoksun olduğunu, birbirlerinin varlığından haberdar olmadıklarını ve bu durumun topluluğun sesini kaybetmesine neden olduğunu öğrendik. Greeninful, tüm bu insanları bir araya getirebilecek mükemmel bir aracı olarak hareket ediyor.

Yeniden markalaşma tasarımı, genç Greeninful'un görünümünü ve hissini yenilemeyi ve onu gelecek nesillerle yankılanabilecek bir misyoner marka olarak yeniden konumlandırmayı hedefliyor. Görsel sistem, cesur renkler ve fırça darbeleri ile etkileşimli ve topluluk odaklı olacak şekilde tasarlandı. Renk seçimleri parlak, umudu simgeliyor ve görüntü seçimleri yaklaşılabilir ve topluluk odaklı olmalı. Ticaret platformu perspektifinden bir değişiklikle, tasarım topluluk oluşturma özünü içerir, bu da kullanımı esnek olan işbirlikçi ham el çizimli görseller olarak görsel olarak sunulur.

Greeninful, 2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Demir ödülü kazandı. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Michelle Poon
Görsel Kredileri: Image 1: Michelle Kason (Designer)
Proje Ekibi Üyeleri: Michelle Kason
Proje Adı: Greeninful
Proje Müşterisi: Michelle Poon


Greeninful IMG #2
Greeninful IMG #3
Greeninful IMG #4
Greeninful IMG #5
Greeninful IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun