Guangdong Ekolojik Kuşak: Suyun Kültürel İzlerini Takip Eden Yönlendirme Sistemi

YouKing Design tarafından tasarlanan, su konsepti etrafında şekillenen ve çeşitli şehirlerin kültürel özelliklerini yansıtan bir işaretlendirme sistemi

Çin'in Guangdong eyaletinde geliştirilen bu proje, su konsepti etrafında şekillenmiştir. Farklı şehirlerin kültürel özelliklerini yansıtan bir işaretlendirme sistemi özelliği taşır. Bu sistem, aynı zamanda halka açık yeşil yollar ve diğer turistik yerlerin işaretlemesi ile entegre olup, su koruma sürecini ve yönetimini sergiler. Kolay kurulum ve bakım özellikleri ile güvenliği düşük maliyetle sağlar, bu da bazı şehirlerin mali kısıtlamalarını ortadan kaldırır.

Projeyi özgün kılan merkezi unsur, modüler tasarımdır. Bu tasarımın bir kısmı, bütün sistemin birlik ve uyumunu sağlarken, çeşitli kültürel özelliklerin tam anlamıyla ifade edilmesi ve çeşitliliğin sergilenmesi için kullanılmıştır. Ek olarak, bu sistem su koruma ve yönetimi hakkında bilgi yaymayı ve su kaynaklarının korunması konusunda farkındalığı artırmayı hedefler.

Kurulum ve bakımı kolaylaştırmak için, tüm işaretlendirme sistemi standart bir endüstriyel yapı ve parçalarının modüler tasarımını benimser. Hırsızlık önleyici standart dışı vidalarla donatılmıştır. Seri üretim ve kurulum sırasında, standart parçalar basitçe monte edilebilir veya gerektiği gibi modüler kurulum yapılabilir. Bu, işaretlemenin kullanım özgürlüğünü ve işletilebilirliğini büyük ölçüde artırırken maliyetleri düşürür.

Proje, farklı ekonomik durumlar, gelişim dereceleri, yaşam koşulları, bölgesel kültür ve inşaat durumlarına sahip şehirler boyunca farklı boyutlarda birkaç nehir izler. İşaretlendirme sistemimiz, belirgin ekolojik kuşakları ve bölgeleri sergilemek, yerel mali ihtiyaçları karşılamak ve Guangdong eyaletindeki büyüleyici ve resim gibi nehir ve göllerin özelliklerini vurgulamak için tasarlanmıştır.

Guangdong Ekolojik Kuşak'ın inşası, ülke genelinde ekolojik uygarlık inşasını gösterme ve liderlik etme rolü oynar. Su koruma kültürü ve yönetimi hakkında ilgili bilgileri yayabilir ve su kaynaklarının korunması konusunda halkın farkındalığını artırabilir. Ayrıca, yerel tarihi ve kültürel özellikler arasında bir bağlantı oluşturur, bu projenin yüksek kaliteli ikonik bir imaj oluşturmasına katkıda bulunur.

Bu Tasarım, 2021'de A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödülüne layık görüldü. Bronz A' Design Ödülü: Olağanüstü ve yaratıcı beceriye sahip tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanındaki en iyi uygulamaları içerir, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wenhui Ou
Görsel Kredileri: Wenhui Ou
Proje Ekibi Üyeleri: Wenhui Ou Cheng Zhong Shangfei Lang
Proje Adı: Guangdong Ecological Belt
Proje Müşterisi: Wenhui Ou


Guangdong Ecological Belt IMG #2
Guangdong Ecological Belt IMG #3
Guangdong Ecological Belt IMG #4
Guangdong Ecological Belt IMG #5
Guangdong Ecological Belt IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun