Kanji Posterleri: Çin Kaligrafisinin Zarif ve Kültürel Derinliklerini Yansıtan Tasarım

Alice Xi Zong, Çin Kaligrafisinden İlham Alan Benzersiz Bir Poster Serisi Oluşturdu

Çin kaligrafisi ve Kanji çizimlerinin zarif ve kültürel zenginliklerini yansıtan bir poster serisi olan "Kanji Posterleri", tasarımcı Alice Xi Zong tarafından oluşturuldu. Bu tasarım, geleneksel Çin unsurlarının modern bir tasarım diliyle buluştuğu bir çalışma.

Alice Xi Zong, Çin kaligrafisinin zarif ve kültürel zenginliklerini yansıtan bir poster serisi olan "Kanji Posterleri"ni tasarladı. Bu tasarım, geleneksel Çin unsurlarının modern bir tasarım diliyle buluştuğu bir çalışma. Tasarımın ilham kaynağı, Çin kaligrafisi çizimlerinin ve Kanji çizimlerinin zarif ve kültürel zenginlikleridir.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, Kanji çizimlerinin çevremizin başlangıç durumunu ve sonsuz varlığını temsil etmesi bulunuyor. Bu çizimler, Çin kaligrafisinin zarif ve kültürel zenginliklerini yansıtan bir çalışma. Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi ise, geleneksel Çin unsurlarının araştırılmasının ardından, tasarımcının Adobe Illustrator'da dijital Kanji çizimlerini çevirip yazması ve ardından Adobe Photoshop ve Adobe Lightroom CC'de Kanji çizimlerini fotoğraf arka planlarıyla birleştiren bir düzen oluşturmasıdır.

Tasarımın teknik özellikleri arasında 10 inç genişliğinde ve 10 inç yüksekliğinde posterler bulunuyor. Tasarımın etiketleri arasında tipografi, poster tasarımı, illüstrasyon, grafik tasarım ve Çin unsurları bulunuyor. Tasarımın oluşturulmasında yardımcı olan ekip üyeleri arasında tasarımcı Alice Xi Zong bulunuyor.

Tasarımın etkileşimi, tasarım kavramları ve photoshop'taki çeviri kaligrafi sanatı Kanji çizimleri ile, her posterin geleneksel Çin unsuru kombinasyonundan oluşan deneysel bir poster düzeni kompozisyon setinin geliştirilmeye başlandığı bir süreçtir. Bu süreç, tüm ilhamları bir araya getirerek ve benzersiz, narin bir Çin izlenimcilik tarzı oluşturarak, Çin'in zarif ve kültürel zenginliklerini tüm marka görsel materyalleri ve iletişimine uygulamaktadır.

Proje, 2021 Kasım'ında ABD'de başladı ve 2022 Şubat'ında tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, Çin'e geri dönme ve çok sayıda şehir, insan ve aileleri ziyaret etme, otantik geleneksel Çin Kaligrafisi ve Kanji çizimleri hakkında bilgi edinmeyi içeriyordu.

Tasarımın zorlukları arasında, geleneksel Çin kaligrafisinin, Kanji çizimlerinin ve görsel olarak hoş modern tasarım düzeni kompozisyonunun otantikliğini koruma bulunuyor. Hem geleneksel hem de modern görsel stillerin dengesini daha iyi anlamak için, tasarımcı çoğu kaligrafla röportaj yaptı, onların görüşlerini ve önerilerini topladı ve sonunda her iki tarzı da iyi bir şekilde harmanlayabilecek ve poster tasarımında gösterebilecek en iyi çözümü buldu.

Tasarım notlarına göre, Kanji şekilleri ve çizimleri çevremizin başlangıç durumunu ve sonsuz varlığını temsil eder. Çin kaligrafisinin fırça darbelerinden ilham alan, bağlamsal fikirlerin, stillerin karışımının ve kültürel dikkatin incelenmesi, çizimlerin verdiği şekiller arasındaki boşlukların kapsayıcı zihniyeti, Çin kaligrafisinin zarif ve kültürel zenginliklerini gösterir. Her poster, geleneksel Çin unsurunun bir kombinasyonundan oluşur, tüm ilhamları bir araya getirir ve benzersiz, narin bir Çin izlenimcilik tarzı oluşturur.

2022'de A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanan bu tasarım, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ALICE XI ZONG
Görsel Kredileri: Image #1: Designer/Creator Alice Xi Zong, Variations, 2022 Optional Image #1: Designer/Creator Alice Xi Zong, Variations, 2022 Optional Image #2: Designer/Creator Alice Xi Zong, Variations, 2022 Optional Image #3: Designer/Creator Alice Xi Zong, Variations, 2022 Optional Image #4: Designer/Creator Alice Xi Zong, Variations, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Alice Xi Zong
Proje Adı: Kanji
Proje Müşterisi: ALICE XI ZONG


Kanji IMG #2
Kanji IMG #3
Kanji IMG #4
Kanji IMG #5
Kanji IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun