Lavazza Voicy: Kahve Deneyimini Yeniden Tanımlayan İnovasyon

Florian Seidl'in Tasarladığı İlk Sesli Asistanlı Espresso Makinesi

Florian Seidl tarafından tasarlanan Lavazza Voicy, kullanıcıların kahve ritüellerini kişiselleştirerek deneyimlemelerini sağlayan, Alexa ile işlevler sunan kaliteli bir kahve ve akıllı bir ürün kombinasyonudur.

İtalyan detaylara, yüzeylere ve renk, malzeme ve yüzey işlemine (CMF) dikkat ederek, Lavazza'nın mevcut form dilini temel alan ve kompakt bir ayak izinde benzersiz ve kolayca erişilebilir bir kahve deneyimi sunan Lavazza Voicy, Florian Seidl tarafından tasarlandı. Dış kabuğu, yanlarda kabartmalı Lavazza logoları ile dikkat çeken ve sesli asistanı içeren belirgin bir kullanıcı arayüzüne (UI) sahip dikişsiz bir dış kabukla karakterize edilmiştir.

Voicy, Alexa tarafından sağlanan işlevlerle kaliteli kahveyi birleştiren akıllı bir ürün olan ilk espresso makinesidir. Kullanıcılar, UI, sesli komutlar veya uygulamayı kullanarak durumu kontrol edebilir, tüketimi izleyebilir, kahve siparişi verebilir ve en önemlisi espresso yapabilirler. İnovasyon, işlevsellik ve estetik, kullanıcıların kahve ritüelini giderek daha kişiselleştirilmiş bir şekilde deneyimlemelerini sağlamak için mükemmel bir uyum içinde bulunmaktadır.

Voicy, bir kapsül kahve makinesidir. Kapsülü üst kısma yerleştirin, fincanınızı ızgaranın üzerine koyun ve espresso yapın. UI, seçimleri iki grupta düzenler: alt kısımda kahve hazırlığı ve üst kısımda sesli asistan kontrolleri. Kahve hazırlıklarının boyutu ve sıcaklığı kişiselleştirilebilir ve gereken hizmet merkezde belirtilir. Fincan dinlenme yeri kolayca ayarlanabilir, daha küçük fincanları püskürtmeye daha yakın yerleştirir. Bu, sıçramaları azaltır ve kahve sıcaklığına ve cremaya fayda sağlar. Arkadaki şeffaf su tankı kolayca erişilebilir ve çıkarılabilir parçalar bulaşık makinesinde güvenle yıkanabilir.

Voicy'nin tasarımı, Turin, İtalya'da gerçekleştirildi. İlk konseptten ürün lansmanına kadar tam ürün geliştirme süreci yaklaşık 20 ay sürdü. Tasarım süreci, kavramsal ve biçimsel araştırma, 3D modelleme, fiziksel mock-up'lar, prototipleme aşamalarından oluştu. Tasarımın en büyük zorluklarından biri, zengin ve anlamlı bir kullanıcı deneyimi geliştirmek ve sesli asistanı uygun şekilde entegre etmekti.

Voicy, A' Home Appliances Design Award 2022'de Platin ödülüne layık görüldü. Platin A' Design Award, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, profesyonelliği, dehası ve toplumsal refahı artırmayı hedefleyen tasarımları tanır. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirir, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletir, mükemmeliyeti aşar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Florian Seidl
Görsel Kredileri: Lavazza
Proje Ekibi Üyeleri: Florian Seidl Angelica Rella
Proje Adı: Lavazza Voicy
Proje Müşterisi: Florian Seidl


Lavazza Voicy IMG #2
Lavazza Voicy IMG #3
Lavazza Voicy IMG #4
Lavazza Voicy IMG #5
Lavazza Voicy IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun