Tokit Omni Cook: Mutfakta Devrim Yaratan Çok Fonksiyonlu Robot

Chung Kin Wong'un Tasarladığı Mutfak Robotu, 21 Geleneksel Mutfak Aletini Tek Bir Cihazda Topluyor

Yoğun yaşam temposu ve daralan yaşam alanlarına çözüm olarak tasarlanan Tokit Omni Cook, kullanıcılarına etkili ve çaba gerektirmeyen bir hizmet sunuyor. Başlangıç seviyesinden uzmana kadar herkesin kullanabileceği bu cihaz, mutfakta geçirilen zamanı verimli hale getiriyor.

Chung Kin Wong tarafından tasarlanan Tokit Omni Cook, birçok farklı pişirme işlevi ve tekniğini gerçekleştirebilen çok fonksiyonlu bir mutfak robotu. Tek bir dijital tezgah üstü ekipmanda 21 geleneksel mutfak aletini yerine getirebiliyor. Güçlü bir indüksiyon ısıtma sistemine sahip olan cihaz, pişirme sıcaklığını 180°C'ye kadar çıkarabiliyor. Paslanmaz çelik kabının dışında bulunan ısıya dayanıklı kabuk, kazara yanmalara karşı koruma sağlıyor. Ergonomik olarak tasarlanmış tutma yeri, farklı tutuş açıları için konfor sunuyor.

Tokit Omni Cook, kullanıcı odaklı birçok yenilikçi özellik ve tasarıma sahip. Güçlü ısıtma ve karıştırma performansı sayesinde buharlama, haşlama, kızartma, çırpma, doğrama, yoğurma, karıştırma, kaynatma, sous vide ve daha pek çok farklı pişirme tekniğini gerçekleştirebiliyor. 100'den fazla dijital tarif, adım adım video talimatları ile kullanıcıya rehberlik ediyor ve tüm süreç boyunca sıcaklık, zaman ve karıştırma hızını otomatik olarak kontrol ediyor. İç mekanizmayı dikey olarak düzenleyerek, kullanıcının hazırlık ve pişirme için önünde daha fazla alan bırakıyor.

Cihazın boyutları 430mmx285mmx330mm olarak belirlenmiş. Akıllı, IoT, çok fonksiyonlu, çoklu ocak, gıda işlemci, pişirme aletleri, uygulama, video online tarifler, IH gibi anahtar kelimelerle tanımlanıyor. WONG CHUNG KIN liderliğindeki tasarım ekibi, bu projeyi Mart 2019'da başlatmış ve Aralık 2020'de tamamlamış.

Isıtma, karıştırma, tartma ve otomatik kontrol gibi çekirdek fonksiyonları yüksek derecede entegre eden cihaz, çeşitli aksesuarlarla eşleştirildiğinde çok çeşitli yemekler yapabiliyor. Bu, hemen hemen tüm Doğu ve Batı yemeklerini kapsıyor. Farklı ihtiyaçları karşılamak için, farklı tariflerle birleştirildiğinde farklı aksesuarlar gerekiyor. Geliştirme sürecinde, tüm testler, ayarlamalar ve tarif yapma işlemleri, makineye büyük zorluklar getiriyor.

Tokit Omni Cook, 2022'de A' Home Appliances Design Award'da Altın ödül kazandı. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmelliğe sahip ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen ürünler ve parlak fikirlere veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CHUNG KIN WONG
Görsel Kredileri: CHUNG KIN WONG
Proje Ekibi Üyeleri: WONG CHUNG KIN
Proje Adı: Tokit Omni Cook
Proje Müşterisi: CHUNG KIN WONG


Tokit Omni Cook IMG #2
Tokit Omni Cook IMG #3
Tokit Omni Cook IMG #4
Tokit Omni Cook IMG #5
Tokit Omni Cook IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun