BTY Marka Kimliği: Teknolojiyi İnsanların Yönlendirdiği Bir Geleceği Temsil Eden Yenilikçi Bir Tasarım

Etude Digital, BTY'nin Yeni Logosunu Yelken Yarışlarının Heyecanını ve İnsanların Teknolojiyi Yönlendirdiği Bir Geleceği Temsil Edecek Şekilde Tasarladı

BTY'nin yeni logomarkı, bir Gennaker Yelkeni'nin açıldığı anın analitik ve matematiksel bir yorumu. Bu logomark, insanların teknolojiyi yönlendirdiği, daha amaçlı bir geleceğin heyecanını temsil ediyor.

Etude Digital tarafından tasarlanan BTY marka kimliği, logo ve uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Tasarımın ilham kaynağı, bir Gennaker Yelkeni'nin açıldığı anın analitik ve matematiksel yorumu ve bu yelkenin yelkenli yarış dünyasına getirdiği yenilik. Bu logomark, insanların teknolojiyi yönlendirdiği, daha amaçlı bir geleceğin heyecanını temsil ediyor.

Tasarımın özgün özellikleri arasında, bir Gennaker Yelkeni'nin açıldığı anın analitik ve matematiksel yorumu ve bu yelkenin yelkenli yarış dünyasına getirdiği yenilik bulunuyor. Bu logomark, insanların teknolojiyi yönlendirdiği, daha amaçlı bir geleceğin heyecanını temsil ediyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde ilk olarak 300'den fazla kalem eskiz yapıldı. Daha sonra elektronik ortamda daha fazla rafine edildi ve istenen geometri elde edildi. Teknik özellikler açısından, marka kimliği, sektördeki solgun renkler arasında öne çıkan parlak, canlı renklerle desteklenen siyah ana renk kullanılarak oluşturuldu.

Logo, siyah ve beyaz olarak tasarlandığı için, logo, tüm kültürlere uygun olan ve her yerde teknik kısıtlamalar olmaksızın kolayca çoğaltılabilen farklı substrat ve renklerde uygulanabilir. Bu marka kimliği, dört kıtada uygulanmaktadır.

Tasarımın altında yatan araştırmada, BTY'nin bilgi birikimi ve yapay zekanın hayatımıza getirdiği hızlı devrimle birlikte geleceği şekillendiren tüm kararların gerçek zekaya dayanması gerektiği vurgulanıyor. BTY, yapay zekanın bir araç olduğunu ve son hedef olmadığını anlıyor. İnsanlık geleceğini şekillendiren kritik kararların insan sermayesinden gelmesi gerektiğine inanıyor.

Tasarım sürecindeki en büyük zorluk, marka kimliğinin teknoloji ve onu yönlendiren insanlar arasındaki mükemmel uyumu temsil etmesi gerektiği konusunda net bir vizyona sahip olmaktı. Yelken tasarımında radikal değişikliklerin yaşandığı yelken yarış dünyasının bu konuda en büyük ilham kaynağı olduğunu biliyorduk.

BTY'nin yeni logomarkı, yüksek performanslı yelkenli yarış dünyasında bir gennaker yelkenin açıldığı anın analitik ve matematiksel bir yorumudur. Ayrıca, gennaker yelkenlerin yelkenli yarış dünyasına getirdiği yenilikten de ilham alır. Bu logomark, büyük altyapı projeleri için maliyet ve risk danışmanı olan bir organizasyon için özellikle tasarlanmıştır ve insanların teknolojiyi yönlendirdiği, daha amaçlı bir geleceğin heyecanını temsil eder.

Etude Digital tarafından tasarlanan bu tasarım, 2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Gonzalo Alatorre
Görsel Kredileri: Gonzalo Alatorre
Proje Ekibi Üyeleri: Gonzalo Alatorre, Creative Director Yvone Hsu, Designer Ben Regan, Designer Katie Date, Designer
Proje Adı: BTY Brand Identity
Proje Müşterisi: Gonzalo Alatorre


BTY Brand Identity IMG #2
BTY Brand Identity IMG #3
BTY Brand Identity IMG #4
BTY Brand Identity IMG #5
BTY Brand Identity IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun