Weingut Waalem: Kuzey Denizi'nin Kalbinde Bir Şarapçılık Mirası

Jorg Stauvermann'ın Tasarladığı Marka Kimliği, Tarihi ve Doğayı Birleştiriyor

Weingut Waalem, Kuzey Denizi'nin sert iklimi ve çamurlu sahillerinin kalbinde yer alan bir bağ. Bu bağ, adanın gururlu ve tutkulu Frizyalıları tarafından bir deney olarak başlatıldı. Şirketin kurumsal tasarımı tamamen şaraphanenin mimarisi ve adanın manzarasına dayanıyor. Hem tarihi çini desenleri hem de doğanın renkleri, markanın görünümünü belirliyor.

İklim değişikliği, Wadden Denizi'nin ortasında yer alan Foehr adasında şarap yetiştiriciliğini etkiledi. Kutup ayısı, iklim değişikliğinin sembolüdür. Zeka, korkusuzluk ve azmi temsil eder. Tıpkı Foehr adasındaki Frizyalılar gibi. 2022 yeniden başlatmanın grafik indirgemesi, artan ürün yelpazesine daha güçlü bir odaklanmayı sağlar. Kaptan evlerinin çinilerinden alınan kare formatı korunur. Aynı şekilde adaya sürekli atıfta bulunma da devam eder.

Kurumsal tasarım, ev tipografisi Clan ile karakterize edilmiştir. Uygulamaya bağlı olarak, font boyutuna bağlı olarak farklı boşluklar ve matematiksel olarak tanımlanmış satır aralıkları vardır. Tüm şarap bazlı ürünler için tarihi Revista font ailesi kullanılır. Tüm içkiler için kırık Rostrot'un modern yorumu kullanılır.

Weingut Waalem, kendi alkollü içeceklerini üretir, örneğin şarap, köpüklü şarap veya içkiler. Bu ürünler, adadaki misafirler arasında özellikle popülerdir. Ancak adalılar arasında da kutup ayısı, en yüksek kalitenin sembolü haline gelmiştir. Sorumlu bir şekilde içilmesi önerilir.

Weingut Waalem şaraphanesi 2009 yılında kuruldu. Marka kimliğinin yeniden tasarımı 2021'de başladı. Adanın tarihi, 16. yüzyıldan beri denizcilikle yakından bağlantılıdır. Köylerin yapısı, ailelerin hikayeleri, binalar ve doğa da denizcilik geleneklerine tanıklık eder. Şaraphanenin tasarımı, tüm bu unsurlara çağdaş bir referanstır.

İçkiler hakkındaki hikayeleri geliştirirken, adanın bireysel kaptanları üzerindeki araştırma özellikle zaman alıcıydı. Tüm kaptanların ve gemilerinin resimleri olmadığı için, kuzey Avrupa denizcilik tarihindeki arşivlere derinlemesine inildi.

Kuzey Denizi adasında bağcılık? İklim değişikliği bunu mümkün kılıyor. Ve kutup ayısı, iklim değişikliğinin sembolüdür. Zeka, korkusuzluk ve dayanıklılığı temsil eder. Tıpkı Kuzey Frizya Wadden Denizi'ndeki Fohr adasının sakinleri gibi. Fohr adasının orijinal manzarası ve denizcilik tarihi, şaraphanede de bulunabilir. Tasarım, adanın denizcilik tarihindeki tarihi çinileri doğanın renkleriyle birleştirir. Grafik basitlik, büyüyen ürün yelpazesine tüm olanakları sunar. Sürdürülebilir zevk, orijinal ve yerel.

2023 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Demir ödülüne layık görülen bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jörg Stauvermann
Görsel Kredileri: Main Image Name : ADA_Weingut-Waalem_Main Image Creation, Illustration : Jörg Stauvermann Photography : Axel Rauterberg Optional Image 1 Name : ADA_Weingut-Waalem_Optional Image_1 Creation, Illustration : Jörg Stauvermann Photography : Axel Rauterberg Optional image 2 Name : ADA_Weingut-Waalem_Optional Image_2 Creation, Illustration : Jörg Stauvermann Photography : Axel Rauterberg Optional image 3 Name : ADA_Weingut-Waalem_Optional Image_3 Creation, Illustration : Jörg Stauvermann Photography : Axel Rauterberg Optional image 4 Name : ADA_Weingut-Waalem_Optional Image_4 Creation, Illustration : Jörg Stauvermann Photography : Thorsten Schmidtkord, Axel Rauterberg
Proje Ekibi Üyeleri: Jörg Stauvermann
Proje Adı: Weingut Waalem
Proje Müşterisi: Jörg Stauvermann


Weingut Waalem IMG #2
Weingut Waalem IMG #3
Weingut Waalem IMG #4
Weingut Waalem IMG #5
Weingut Waalem IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun