Torus: 360 Derece Hava Akışı Sunan Yenilikçi Fan Tasarımı

Dosun Shin ve Seyla Muise Tarafından Tasarlanan Torus, Hava Sirkülasyonunu Yeniden Tanımlıyor

Tasarımcılar Dosun Shin ve Seyla Muise, hava sirkülasyonunu yeniden tanımlayan bir fan tasarımı olan Torus'u geliştirdi. Torus, 360 derece hava akışı sağlayarak mekanı daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde soğutuyor.

Torus'un dış kabuğu, esnek ama sağlam olan ve küçük kareler oluşturarak bir silindir şeklinde düzenlenen cam liflerinden esinlenen Venus çiçek sepetinden ilham alıyor. Bu benzersiz tasarım, Torus'un diğer fanlardan farklılaşmasını sağlıyor ve ona güçlü bir özellik kazandırıyor.

Torus, LG tarafından geliştirilen son teknoloji bir DC motor kullanıyor. Bu motor, fanın 360 derece hava akışı sağlamasını ve böylece fanın etrafındaki birden çok kişiyi aynı anda sürekli olarak soğutmasını mümkün kılıyor. Torus, çalışırken ürettiği gürültü miktarını en aza indirerek konforu maksimize etmeyi hedefliyor.

Torus'un teknik özellikleri arasında 18 inç yükseklik ve 10.5 inç çap bulunuyor. Bu boyutlar, fanın hem taşınabilir hem de etkili bir hava sirkülasyonu sağlamasını mümkün kılıyor.

Projeye Ağustos 2018'de Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Arizona State University'de başlandı ve Mayıs 2019'da tamamlandı. Tasarım süreci boyunca, tasarım ekibi, 130 yıldan fazla bir süredir neredeyse aynı kalan ve sadece tek bir yönde hava üfleyen fan pazarını değiştirmeyi hedefledi. Torus, hava akışını 360 derece sağlayarak, bir mekanın hava sirkülasyonunu daha verimli ve sürdürülebilir bir şekilde iyileştirmeyi hedefliyor.

Tasarım sürecindeki en büyük zorluklardan biri, bir mekanı soğuturken durgun havanın insanlar için ne kadar rahatsız edici olduğunu yönetmek oldu. Torus, bu sorunu çözerek, kullanıcıların sıcak hava dönemlerini uzun süreler boyunca tahammül etmelerini veya fanın soğutmaya yardımcı olacağı alanlardan feragat etmelerini gerektiren standart kutu fanların yerini alıyor.

Torus, 2022'de A' Heating, Ventilation, and Air Conditioning Products Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşıladığı için veriliyor. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve pozitif duygular sağlıyor ve daha iyi bir dünya için katkıda bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Dosun Shin
Görsel Kredileri: Image #1: Rendered by Dosun Shin Image #2: Rendered by Dosun Shin Image #3: Rendered by Dosun Shin
Proje Ekibi Üyeleri: Seyla Muise Andrew Htoon Hannah Skogebo.
Proje Adı: Torus
Proje Müşterisi: Dosun Shin


Torus IMG #2
Torus IMG #3
Torus IMG #4
Torus IMG #5
Torus IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun