Dagmara Berent'in Modern Bahçe Tasarımı: Ev Bahçesi

Modern Bahçelerden İlham Alınarak Tasarlanan, Teknoloji ve Doğanın Buluştuğu Bir Bahçe

Dagmara Berent, modern bahçelerden ilham alarak ev bahçesi tasarımını oluşturdu. Binanın şekli ve iç mekanı ile ilişkilendirilmiş bahçe, özenle seçilmiş oranlara sahip ayrı alanlar olarak tasarlandı.

Bahçenin yüzeyleri ve küçük mimari öğeleri için malzemeler dikkatlice seçildi. Çiçekleri ve yaprakları bahçenin tarzını belirleyen bitki türleri özellikle tercih edildi. Bahçede şeffaflık hakim. Yeşil çim, gölgeli alanlara uygun basit bitki örtüsü için mükemmel bir arka plan oluşturuyor. Bahçenin çizgileri, çimlerin geometrisi ile uyumlu. Bahçe, sadece ilkbahar güneşinin ışınlarında değil, gün batımından sonra da çekici görünüyor. Yumuşak aydınlatma, bitkilerin renklerini ve güzelliklerini, küçük mimari öğelerin şekillerini ortaya çıkarıyor ve gizemli bir hava yaratıyor.

Bahçe, su duvarı sayesinde komşulardan korunuyor. Su sesi, terasta dinlenenlere eşlik ediyor. Çeşme, su devresinin kapalı olacak şekilde inşa edildi. Su tankı çok derine yerleştirildi, bu yüzden orası serin olduğu için filtreler gerekmiyor. Bahçe, çimli ve minimalist. Akşamları, tasarlanan aydınlatma ve sayısız projektör sayesinde sıcak bir atmosfer oluşturuldu. Tüm bahçe öğeleri (aydınlatma, çeşme ve çardak sesleri) akıllı ev teknolojisi ile destekleniyor. Sahipler tarafından telefonla kontrol ediliyorlar. Bahçe, akşamları yolların altındaki tasarlanmış aydınlatma ve sayısız projektör sayesinde değişiyor. Bitkiler kelebekleri ve diğer böcekleri çekiyor. Bahçe, yıl boyunca değişiyor. Burada güçlü mimari bitkiler tasarlandı.

Proje, 2017'de tamamlandı. Bahçenin inşaatına Şubat 2017'de başlandı ve Kasım 2018'de tamamlandı. Proje sürecinde, binanın iç mekanına uyacak şekilde modern bir bahçe oluşturmak zorundaydık. Terastaki dinlenme alanı, samimi bir atmosfer yaratıyor. Bahçe, kumlu bir zemin üzerine kuruldu. Toprağı zenginleştirmek ve suyu tutmak için çim altına kil toprağı kullanmak zorunda kaldık. Bahçede basit çözümler ve formlar hakim. Renk seçiminde de minimalizm tercih edildi. Bahçeyi temiz tutmanın kolaylığı ve işlevselliği de bu tarzın seçilmesini önerdi.

Bahçe, basit çözümler ve formların yanı sıra renk seçiminde de minimalizm ile hakim. Şeffaflık hakim. Yüzeyler ve küçük mimari öğeler için malzemeler özenle seçildi ve özellikle çiçekleri ve yaprakları bahçenin tarzını belirleyen bitki türleri tercih edildi. Çizgileri, çimlerin geometrisi ile uyumlu. Bahçe, sadece ilkbahar güneşinin ışınlarında değil, gün batımından sonra da çekici görünüyor. Yumuşak aydınlatma, bitkilerin renklerini ve güzelliklerini, küçük mimari öğelerin şekillerini ortaya çıkarıyor ve gizemli bir hava yaratıyor.

Bu tasarım, 2022'de A' Peyzaj Planlama ve Bahçe Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereklilikleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre etmeleri, tatmin ve olumlu duygular sağlamaları, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunmaları nedeniyle saygı görürler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Dagmara Berent
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Dagmara Berent, Fountain, 2021. Optional Image #2: Photographer Dagmara Berent, Light in the garden, 2021. Optional Image #3: Photographer Dagmara Berent, Modern garden, 2021. Optional Image #4: Photographer Dagmara Berent, Modern garden, 2021. Optional Image #5: Photographer Dagmara Berent, Modern garden, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Dagmara Berent
Proje Adı: Architectural
Proje Müşterisi: Dagmara Berent


Architectural IMG #2
Architectural IMG #3
Architectural IMG #4
Architectural IMG #5
Architectural IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun