Lilanz Yaratıcı Parkı: İpek Yolu'nun Modern Yansıması

Fealand'ın Tasarladığı Lilanz Yaratıcı Parkı, İpek Yolu'nun Sade Ama Basit Olmayan Manzarasını Yansıtıyor

Lilanz Yaratıcı Parkı, yirmi yıldan fazla bir süredir Lilanz'ın inşa ettiği tasarım felsefesini ve çekirdek değerlerini sergileyen bir İpek Yolu manzarasının uzantısıdır. İpek, tüm yaratıcı parkı boyunca bir öğe olarak kullanılır, farklı işlevsel alanları birbirine bağlar.

Yaratıcı park, tüm parkın atmosferini yaratmak için bir Sanat Yaşam Meydanı oluşturur. Genel olarak parlak ve özlü tasarım stili, sade ama basit olmayan kurumsal kültüre hitap eder ve olağanüstü manzara etkileri yaratır. Eğri rehberlik döşemesi, işlevselliği sağlarken "İpek Yolu" tasarım konseptini manzaraya getirir. Çeşitli tipte heykeller, farklı sokak ve sokaklarda yaşam sahneleri yaratır, manzaraya eğlence katar.

Malzeme seçimine gelince, büyük kaldırım yüzeyinde ekolojik geçirgen tuğlalar kullanılır, taş yüzey tabakasını taklit eder. Malzeme kendisi iyi bir su geçirgenliğine sahip olup, yer altı su depolama modülleri ile kullanılır ve bir su depolama ve yeniden kullanım sistemi oluşturur.

Proje, bir geri dönüşüm su temini ve drenaj sistemine sahiptir. Bina çatısı ve zeminindeki yağmur suyunu toplayabilir ve toplanan yağmur suyunun bir kısmı su depolama modülü tarafından arıtılır ve yeşillendirme ve sulama suyu olarak kullanılır. Bir kısmı bir peyzajlı nehir oluşturmak üzere yapay su sistemine karışır ve peyzaj suyu takviyesi olarak kullanılır. Yapay nehir kanalı, doğal gölet tabanını benimser ve bir arıtma çökeltme havuzu ile donatılmıştır, bitkilerle işbirliği yaparak belirli bir ekolojik kendi kendini arıtma işlevine sahiptir.

Çin bahçe manzarası modern tasarıma serpiştirilmiştir ve tasarımın çeşitlendirilmesine izin verirken farklı bir kentsel manzara yaratır. İster bir manzara heykeli olsun, ister bir üst üste bahar su manzarası, detaylar minimalist manzaraya zengin değişiklikler getirmiştir.

Tasarımın tüm projesi, kendi özelliklerine sahip genel birlik elde etmek için geometrik dikim havuzları ile bağlantılıdır. Bu tasarımlar ve heykeller aracılığıyla, tasarım, yüksek kaliteli, etkileşimli bir ticari alan yaratma temalı kurdele konusunu ifade eder.

2022'de A' Landscape Planning and Garden Design Ödülü'nde Altın kazanan bu tasarım, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratımlara verilmiştir. Sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmelliği temsil eden ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Bing Dong
Görsel Kredileri: Bing Dong
Proje Ekibi Üyeleri: Chief Designer: Bing Dong
Proje Adı: Lilanz Creative Park
Proje Müşterisi: Bing Dong


Lilanz Creative Park IMG #2
Lilanz Creative Park IMG #3
Lilanz Creative Park IMG #4
Lilanz Creative Park IMG #5
Lilanz Creative Park IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun