Fushan Ekolojik: Tengyuan Tasarım'ın Doğayla Bütünleşen Yapısı

Doğadan İlham Alan, İnsan ve Doğa Arasındaki Etkileşimi Artıran Yenilikçi Bir Yapı

Tengyuan Design tarafından tasarlanan Fushan Ekolojik, doğayla uyum içinde bir yapı oluşturmayı hedefleyen bir yeşil yol tasarımıdır. Tasarım, Fushan Dağı'nda her yerde görülebilen "çam kozalarından" esinlenmiştir.

Yapının konumu, Fushan Dağı'nın güneyinde, 21 metrelik bir yükseklik farkıyla yer alıyor. Bu yapı, insanların ziyaret etmek, dinlenmek ve geçmek için bir yer oluşturmayı hedeflerken, yürüyüş yolunun iki ucunu birleştiriyor ve tüm yürüyüş yoluna bir simge konum oluşturuyor.

Proje, beton temel üzerine inşa edilmiş ve ana yapı çelik ızgara yapısıdır. Ana destek yapısı, iç ve dış çelik ızgara silindirleri aracılığıyla oluşturulmuştur. Yürüyüş yolu ve merdiven sistemi, çelik yapı aracılığıyla oluşturulmuştur. Dış çelik ızgaradan konsol şeklinde çıkan yürüyüş yolu, çelik ızgaranın iç silindir düğümünden kablolarla asılıdır. Yüzey katmanı, anti-korozif ahşap veya çevre dostu taklit ahşap ile yapılmıştır, bu da yürüyüş yolunun ana formunu oluşturur.

Yapı, hızlı geçiş için iç halkanın adımlarını ve yürüyüş ve manzara izlemek için dış halkanın rampalarını içerir. İki yol, insanların muhteşem bir 360 derece görsel deneyim yaşayabileceği en üstteki izleme platformunda birleşir.

Proje, şehir merkezinde kalan tek ekolojik yeşil alan üzerinde yer alıyor. Bu yapı, sadece imaj ve tesislerin bir yükseltmesi değil, aynı zamanda insanlarla doğa ve insanlarla şehir arasındaki etkileşimin kurulmasıdır. İnsanların doğaya kaba bir müdahalede bulunmaması, ancak doğaya daha fazla dikkat, özen ve saygı göstermeleri gerektiği düşünülmektedir. Tasarımın, halkın doğa ve hatta yaşam hakkındaki anlayışını yavaş yavaş etkileyeceği, etkileyeceği ve değiştireceği umulmaktadır.

Tasarım, yenilenebilir malzemeler, düşük karbon teknolojisi ve montaj teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilmiştir, bu da yeşil, ekolojik ve açık tasarım konseptini tam olarak yansıtır. Fushan Ekolojik, 2023 yılında prestijli A' Peyzaj Planlama ve Bahçe Tasarımı Ödülü'nde Platin ödülünü kazanmıştır. Platin A' Tasarım Ödülü, dünya standartlarında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, eşsiz profesyonellik, deha sergileyen ve toplumun refahına katkıda bulunan tasarımları tanır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tengyuan Design
Görsel Kredileri: Image #1:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image #2:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image #3:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image #4:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd. Image #5:Qingdao Tengyuan Design Institute Co.,Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Jinbo Tang,Yeliang Song,Qi Yang,Chao Xu,Xiao Zhou(Landscape) ,Shaodong Sun(Structure),Jiming Zhang(Structure),Jiahui Feng,Wenqian Hao,Hao Cheng,Chen Liu,Yue Wang (intern)
Proje Adı: Fushan Ecology
Proje Müşterisi: Tengyuan Design


Fushan Ecology IMG #2
Fushan Ecology IMG #3
Fushan Ecology IMG #4
Fushan Ecology IMG #5
Fushan Ecology IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun