Shunsuke Ohe'nin Olağanüstü Tasarımı: Auto Motion

Lüks Otomobil Satış Ofisi Tasarımında Yenilikçi Yaklaşım

Shunsuke Ohe'nin tasarladığı Auto Motion, lüks otomobil satış ofisi tasarımında yeni bir soluk getiriyor. Ohe'nin yaratıcı vizyonu ve yenilikçi yaklaşımı, bu tasarımı diğerlerinden ayıran özellikler arasında.

Auto Motion, ana caddenin hemen karşısında yer alan bir satış ofisi. Dış duvarlar büyük sashlarla kaplıdır ve bu sayede dışarıdan içeri, içeriden dışarıya çok net bir görüş sağlar. Bu da mekana özgür bir his katar. İçeride otomobillerin sergilendiği bir alan yerine iş görüşmeleri için bir alan bulunuyor. Masalar, tezgahlar ve kutular kendi bağımsızlıklarına sahip, bu da mekanı son derece konforlu kılıyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde siyah, beyaz ve ahşap kahverengi gibi renkler kullanılmış. Tavan siyah boyayla kaplanmış ve tavana asılı ahşap perdeler ve ahşap plakalar kullanılmış. Duvarlar ise fayans, boya ve duvar kağıdıyla kaplanmış. Zeminde ise fayans ve ahşap döşeme kullanılmış.

Proje alanı 253 metrekare olan bu satış ofisi, lüks yabancı otomobiller satan bir şirket için yüksek kaliteli bir iç tasarıma sahip olmalı. Tasarımda işlevsellik de önemli bir faktör olarak dikkate alınmış ve konforlu bir iş görüşme alanı sağlanmış.

Otomobiller bina dışında sergileniyor ve tüm iş görüşme alanlarının sergilenen otomobillere net bir görüşü var. Bu da müşterilere otomobilleri görme ve değerlendirme imkanı sağlıyor.

Lüks yabancı otomobillerin çoğunlukla satıldığı bir satış ofisi olan bu mekan, yüksek gelirli müşterilerin satın alma gücünü teşvik etmek ve satışları artırmak için tasarlanmış. İş görüşme alanında yüksek masalar ve yüksek sandalyelerde dairesel kanepe koltuklar, kutu masalar ve tezgah koltukları gibi çeşitli oturma seçenekleri bulunuyor. Bu sayede müşteriler, herhangi bir anda en çok hoşlarına giden koltuğu seçme özgürlüğüne sahip oluyorlar.

Auto Motion, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünya için olumlu hisler ve tatmin sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SHUNSUKE OHE
Görsel Kredileri: Photograph : TETSURO GOTO by ISOLA Inc.
Proje Ekibi Üyeleri: Interior design : SHUNSUKE OHE, Lighting design : NATSUKI SUDO MIYUU OCHIAI
Proje Adı: Auto Motion
Proje Müşterisi: SHUNSUKE OHE


Auto Motion IMG #2
Auto Motion IMG #3
Auto Motion IMG #4
Auto Motion IMG #5
Auto Motion IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun