Yazd'da Oyunun Durduğu Yer: Tick Tock Saat Galerisi

Omid Majdtaheri ve Sara Golzarroshan'ın Tasarladığı Yenilikçi Galeri

Yazd, İran'da yer alan Tick Tock Saat Galerisi, Tetris oyunundan esinlenerek tasarlanmış bir konsept. Bu galeri, kullanıcılarına zamanın durduğu bir oyun alanında bulunma deneyimi sunuyor.

Omid Majdtaheri ve Sara Golzarroshan tarafından tasarlanan Tick Tock Saat Galerisi, sade bir gösterim ve modern bir görsel etki sunuyor. Bu proje, kullanıcılarına bir eğlence yerinde olma deneyimi sağlamak üzerine kurulu. Galeri, zamanın durduğu bir oyunun anlatıcısı olarak işlev görüyor. Kullanıcılar, oyunun başladığı ve farkında olmadan devam etmesi gerektiği bir oyun alanında bulunuyorlar.

Tick Tock Galerisi'nin tasarımı, aynı boyutlarda kare kutuların bir araya getirilmesi ve yönlerinin değiştirilmesi üzerine kurulu. Bu, her kutunun işlevini değiştirebilecek şekilde tasarlanmış. Örneğin, bir kutu bitki saklama yeri olarak, diğer bir kutu saat sergileme yeri olarak kullanılıyor. Diğer kutular ise kullanıcının tasarımına göre farklı işlevlere sahip.

Projede, bol miktarda bulunan, uygun fiyatlı ve modüler olan kil bloklar kullanıldı. Ancak, nötr renkteki bu malzeme, ters bir tamamlayıcı gerektiriyor. Yerli bir bitki seçimi, iyi bir his uyandırıyor.

Tick Tock Galerisi, genişliği 3200 mm, derinliği 2800 mm ve yüksekliği 2400 mm olan bir alanı kaplıyor. Bu proje, Yazd'ın geleneksel evlerini ve avlularını hatırlatan, şehrin kentsel planının basit bir kolajından türetilmiş bir modül oluşturma fikri üzerine kurulu. Bu sayede, bu alana giren kullanıcı, geçmişin tadıyla modern dünyada Yazd'ın bir planı gibi hissediyor.

Tick Tock Galerisi'nin tasarımı, Yazd'ın modern dünyasında yaşayanların iniş çıkışlarla dolu hayatlarından uzaklaşmalarını sağlamayı amaçlıyor. Bu, Yazd'ın kentsel planının kompozisyonuna daha yakından bakmayı ve geleneksel mimarisinden türetilmiş bir ortamda bulunarak şehirin dikkat dağıtıcı unsurlarından uzaklaşmayı gerektiriyor.

Tick Tock Galerisi, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara veriliyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal yetenekleri ile hayranlık uyandırıyor, mükemmellik seviyesini gösteriyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Sara Golzarroshan
Görsel Kredileri: Image #1: CG Artist Omid Majdtaheri, Tick-Tock, 2022. Image #2: CG Artist Sara Golzarroshan, Tick-Tock, 2022. Image #3: CG Artist Omid Majdtaheri, Tick-Tock, 2022. Image #4: CG Artist Sara Golzarroshan, Tick-Tock, 2022. Image #5: CG Artist Omid Majdtaheri, Tick-Tock, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Omid Majdtaheri Sara Golzarroshan
Proje Adı: Tick Tock
Proje Müşterisi: Sara Golzarroshan


Tick Tock IMG #2
Tick Tock IMG #3
Tick Tock IMG #4
Tick Tock IMG #5
Tick Tock IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun