The Farmhouse: Geleneksel Kırsal Hayatın Modern Yorumu

Boguslaw Barnas'ın Yenilikçi Yaklaşımıyla Yeniden Şekillenen Kırsal Mimarlık

The Farmhouse, BXB Studio tarafından tasarlanan ve geleneksel bir kırsal çiftlik evini modern bir konut manzarasına dönüştüren bir proje. Bu yenilikçi tasarım, mevcut çiftlik düzenine, araziye, görüş eksenlerine, işlevsel ihtiyaçlara, konut bölgelerine ve ağaçların konumuna atıfta bulunan benzersiz bir şekle sahip.

The Farmhouse projesi, beş mevcut çiftlik binasının yerine beş modern çiftlik evi önerisiyle başladı. Bu yeni tasarlanmış formlar, var olan çiftlik düzenine, araziye, görüş eksenlerine, işlevsel ihtiyaçlara, konut bölgelerine ve ağaçların konumuna atıfta bulunan benzersiz bir şekle sahip. BXB Studio, bu projede yer ve zaman bağlamını göz önünde bulundurarak, iç avlu oluşturma ve çevreleyen peyzajla entegre olan alanlar yaratma gibi imza özelliklerini yeniden tasarladı.

Çiftlik evi, modern ve geleneksel öğeleri birleştiren bir yapı. Büyük camlar, binanın kompromissiz ahşap yapısının dışarıdan görülmesine olanak sağlarken, aynı zamanda garaja doğal ışığı getiriyor. Her ahır, yıkılan dış mekanlara atıfta bulunan, bireysel olarak tasarlanmış bir cephe panel modülü ile tamamlanmıştır.

Proje, bir kağıt parçası, bir bilgisayar modeli ve BXB Studio model atölyesinde evrimleşen bir fiziksel model üzerinde eşzamanlı olarak oluşturuldu. Bu, mekanın tam algılanması ve yaratılması için fırsat sağladı ve mimarlar ile mühendisler için teknik tasarım geliştirme aşamalarında kullanışlı bir araç sundu.

Projenin tasarım felsefesi, insan ve doğa arasındaki ilişkiye, yere, tarihe ve geleneklere atıfta bulunarak büyük önem verir. Bu ilişki, kültürel bağlamı keşfetmekten ve aynı zamanda çağdaş yapı ve tasarımı içermekten kaynaklanır. BXB Studio, doğaya uyumlu bir yaklaşım, ışık ve gölge oyunu, arazi şekli, mevcut yeşillik ve altyapıyı göz önünde bulundurarak bireysel kübajları tasarlarken, değerli ağaç varlığını koruma çabası göstermiştir.

The Farmhouse, 2017'den 2019'a kadar süren tasarım hazırlık çalışmalarının ardından 2019'da inşaatına başlandı ve 2020'de tamamlandı. Ev, Polonya'nın Bulowice köyünde inşa edildi. Bu tasarım, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Boguslaw Barnas
Görsel Kredileri: Optional Image #1 : Photographer Rafal Barnas, The Polish Farmhouse, 2020 Optional Image #2 : Photographer Rafal Barnas, , The Polish Farmhouse, 2020 Optional Image #3 : Photographer Rafal Barnas, , The Polish Farmhouse, 2020 Optional Image #4 : Photographer Rafal Barnas, , The Polish Farmhouse, 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Boguslaw Barnas
Proje Adı: The Farmhouse
Proje Müşterisi: Boguslaw Barnas


The Farmhouse IMG #2
The Farmhouse IMG #3
The Farmhouse IMG #4
The Farmhouse IMG #5
The Farmhouse IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun