Rabbit: Boonlert Hemvijitraphan'ın Doğayla İç İçe Yaşam Deneyimi

Doğayla Bütünleşen İç ve Dış Mekanlar Arasındaki Sınırsızlık

Boonlert Hemvijitraphan'ın tasarladığı Rabbit konutu, iç ve dış mekanlar arasında belirsiz sınırlarla doğal bir şekilde peyzajın bir parçası olmayı sağlayan bir yaşam alanı sunuyor.

Planar duvarlar serisi ve birleşik ara boşlukların yarattığı katı ve boşluklu alanların etkileşimi, Rabbit Konutu'na olağanüstü bir yaşam peyzajı sunuyor. Ritmik duvarlar ve zemindeki dikey oluklar, iç ve dış mekanın sürekli devam eden bir bağlantısını sağlayan üç boyutlu boşluklar oluşturur. Akıcı zemin planının peyzaja uzanması sonucunda, yaşam deneyiminin sürekli bir değişim durumu olarak algılanması oluşturulur.

Boonlert Hemvijitraphan, beyaz sıva beton duvar, hava alabilen özelliği, özel tasarım alüminyum çerçeve ile temperli cam kapı ve pencere, beyaz Carrara mermeri, çelik kapı, ahşap zemin, gizli motorlu sivrisinek ağı ve granit taşı kullanarak bu tasarımı hayata geçirmiştir. Konutun toplam alanı 770 metrekaredir.

Boonlert Hemvijitraphan ve Boondesign ekibi tarafından tasarlanan bu konut, yapılandırması ve unsurları sayesinde, hem iç hem de dış faktörlerin devreye girmesine izin veren esnek bir araçlar topluluğu olarak tasarlanmıştır. Bu, her zaman dalgalanan yaşanmış bir deneyimden anlaşılır.

Proje 2017 yılında Bangkok, Tayland'da tamamlanmıştır. Rabbit konutu, iç ve dış mekanlar arasında akıcılığı sağlayan bir ara mekanla deney yapmaktadır. Bu alan, bir dizi duvar tarafından yönetilir; Bu duvar çizgileri, dolaşım akışını bozmamak için birbirinden sadece yeterince kaydırılır. Bu mekan konfigürasyonu, sahibinin, ünlü bir peyzaj mimarı olan Boonlert Hemvijitraphan'ın, peyzajını yeni bir algıda deneyimlemesine olanak sağlar.

Temiz beyaz bir planar duvar elde etmek için, istenmeyen bir çıkıntı olmamalıdır. Bu yüzden ilk günden itibaren, her hizmet şaftı yapıya entegre edilmiş veya boşluklu duvarın içine yerleştirilmiştir. Ancak temizliği korumak için özel bir yöntem gereklidir; Planar duvarın üstünde, yağmurun kirini yıkamasını önleyen ters bir eğim vardır. Dış renk kaplaması ile birleştirildiğinde, duvar yıllarca beyaz kalacaktır.

Bu tasarım, 2021 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Boonlert Hemvijitraphan
Görsel Kredileri: Image#1:Photographer Wison Tungthunya, WWorkspace, 2017. Image#2:Photographer Wison Tungthunya, WWorkspace, 2017. Image#3:Photographer Wison Tungthunya, WWorkspace, 2017. Image#4:Photographer Wison Tungthunya, WWorkspace, 2017. Image#5:Photographer Wison Tungthunya, WWorkspace, 2017.
Proje Ekibi Üyeleri: Boondesign Team
Proje Adı: Rabbit
Proje Müşterisi: Boonlert Hemvijitraphan


Rabbit IMG #2
Rabbit IMG #3
Rabbit IMG #4
Rabbit IMG #5
Rabbit IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun