Yenilikçi Tasarımın Gücü: Sxdesign'ın Kompakt Pro Hava Temizleyicisi

Yüksek Performans ve Düşük Maliyetli Hava Temizleyicisi

Sxdesign tarafından tasarlanan Kompakt Pro, gelişmekte olan bölgelerdeki düşük gelir ve hava kirliliği sorunlarını çözmek için tasarlanmış bir hava temizleyicisidir. Ürünün performansını önceki nesline göre önemli ölçüde artıran ve maliyeti kontrol altında tutan bir dizi sistemli optimizasyon sonucunda ortaya çıkmıştır.

İlhamını, gelişmekte olan bölgelerde yaşayan insanların düşük gelir ve hava kirliliği sorunlarından alan Sxdesign, bu sorunları çözmek için yüksek performanslı ve düşük maliyetli bir ürün yaratmayı hedeflemiştir. Hesaplamalı akışkanlar dinamiği kullanarak, tasarım ekibi, fanın şeklini, iç yapısını ve ürünün genel oranını analiz etmek ve optimize etmek için sistematik bir yöntem kullanmıştır.

Kompakt Pro'nun tasarımında, fanın şeklinin yeniden şekillendirilmesi ve kare oranının daha iyi olacağına karar verilmesi sonucunda, performans %50 artırılmıştır. Bu, hem daha fazla alanın daha iyi kullanılmasını sağlar hem de elektronik bileşenlerin daha kompakt bir şekilde düzenlenmesine olanak tanır. Tasarımda, solunum ışığı ile birlikte yüzen masa şeklindeki etkileşim alanı, görsel merkezi oluşturur. Çeşitli parçalar, yüksek dereceli yüzeylerin geçişleriyle entegre edilmiştir. Minimalist ve tarafsız stil, kapsayıcı bir etosu ifade eder.

Ürün, beyaz gövde ve gri üst kısım olmak üzere ABS enjeksiyon kalıplama kullanılarak üretilmiştir. Etkileşim paneli olarak ise şeffaf siyah akrilik kullanılmıştır. Kompakt Pro'nun CADR değeri 270m3/h'dir ve boyutları 365mm×420mm×160mm'dir.

Kompakt Pro'nun çalışma prensibi oldukça basittir. Güç açıldıktan sonra, panelin merkezine tıklanarak çalışmaya başlar. Temizleyici, üç hava hızı ve dört zaman ayarı özelliğine sahiptir. Solunum ışığının kırmızı, sarı ve yeşil renkleri, dijital gösterge ile birlikte çalışarak mevcut hava kalitesini gösterir. Kompakt Pro ayrıca kilitleme ve filtre değiştirme talimatlarını da destekler. İç filtre, tutma pozisyonundan ön kapağı çıkararak değiştirilebilir.

Proje, 2021 yılının Ocak ayında Pekin'de başlamış ve 2021 yılının Haziran ayında ShenZhen, Çin'de tamamlanmıştır. Tasarım sürecinde, fanın bazı özelliklerinin performansla güçlü bir ilişkisi olduğu bulunmuştur. Ancak boyut, oran, maliyet, tasarım vb. de etkilenecektir. Bu nedenle, bu değişiklikler arasında bir denge belirlemek, sistemli bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu problemi çözmek için, tüm etkileyici faktörleri organik bir şekilde sıralamak, birleştirmek, düzenlemek ve analiz etmek için sistemli bir yaklaşım kullanmamız gerekmektedir.

Tasarım ekibi, maliyet, estetik vb. sınırlamalar dahilinde performansı ve tasarım olanaklarını maksimize etmek zorunda kaldı. Bu süreç, büyük miktarda kombinasyonel deneyi içerir. Daha iyi bir dengeyi sağlamak da çeşitli ödünler vermemizi gerektirir. Aynı zamanda, böyle bir ürünü sunmak, tasarım ekibinin pazar, kullanıcı, işlev, yapı, estetik, işçilik vb. gibi çeşitli perspektiflerden probleme bakmasını gerektirir, bu da büyük bir meydan okumadır.

Kompakt Pro, 2022 yılında A' Isıtma, Havalandırma ve Klima Ürünleri Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: sxdesign
Görsel Kredileri: Sxdesign
Proje Ekibi Üyeleri: Hao Huang Yingfei Sun Qian Hao Haining Jiang Xu Chen Rong Zhang Zhixue Zou Yaogang Chen
Proje Adı: Compact Pro
Proje Müşterisi: sxdesign


Compact Pro IMG #2
Compact Pro IMG #3
Compact Pro IMG #4
Compact Pro IMG #5
Compact Pro IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun