Doğanın Akışına Övgü: Centrick'in "Naturally Fluid" Tasarımı

Doğadan İlham Alan Bir Marka Tasarımı

Centrick tarafından tasarlanan "Naturally Fluid", doğanın ham güzelliğini ve kusursuzluğunu yansıtan bir marka tasarımıdır. Bu tasarım, Kirloskar Vasundhara Uluslararası Film Festivali için özel olarak oluşturulmuştur.

Doğa, bu tasarımın görsel dilinin ve ses tonunun ilham kaynağı olmuştur. İllüstrasyonların stili, doğanın ham ve kusursuz güzelliğini yansıtır. Filmler, izleyicilerle iletişim kurmak ve onları Kirloskar Vasundhara Uluslararası Film Festivali'ni izlemeye teşvik etmek için Ana Doğa'nın sesini kullanır.

Festival, doğaya geri verme üzerine odaklanır. Her film festivalinin arka planında temalar bulunur. Bu içgörü, temaları kolektif olarak vurgulayabilecek veya her bir temayı bireysel olarak canlandırabilecek dinamik bir tasarım dili oluşturulmasını sağladı. Organik, toprak tonlarındaki illüstrasyonlar kullanıldı. Ham, filtresiz ve renklendirildiği şekilde, elementler bireysel olarak öne çıkar, ancak doğada olduğu gibi uyumlu bir şekilde bir arada kalır.

Bu benzersiz görsel dilin oluşturulması için temellere dönüldü. Her bir element el ile çizildi, su renkleri ile tamamlandı, elektronik formata dönüştürüldü, kesildi ve doğanın bir kolajını andıracak şekilde bir araya getirildi. Her tema için seçilen elementler, doğal renk paletleri nedeniyle öne çıkar ve parlar. Gilroy, modern bir sans-serif fontu ve geometrik bir dokunuşu olan bir font seçildi, çünkü grafik tasarıma çok uygun ve ortamlar arasında güzel bir şekilde render oluyor.

Online bir festival olduğu için her elementin dijital olarak oluşturulması gerekiyordu. Tasarım dili, marka hatırlaması üzerinde ödün vermeden yatay ve dikey olarak render olmalıydı. Tanıtım filmleri, medya, cihazlar ve platformlar arasında oynatılmalıydı. Her film, 1x1, 4x3, 16x9 ve 9x16 oranlarında oluşturulmalıydı. Her bir tema elementlerini entegre eden Marka İşaretleri, Kelime İşaretleri oluşturduk ki bu da görsel olarak hatırlamayı ve tanımayı kolaylaştırdı.

Film festivali, insider.in üzerinde düzenlendi. Bir marka filmi, festivalin özünü iletmek için kullanıldı, daha kısa konu filmleri ise her bir temanın alakasını canlandırdı. Her filmin sonunda kullanılan tasarım sistemi, temaya uygun kalacak şekilde özelleştirildi. Tüm tasarım dili, sosyal medya gönderileri, hikayeler, bobinler, bağlantılı televizyonlar ve en önemlisi mobil cihazlar arasında render olacak şekilde akışkan tutuldu. Sadece basit bir tıklama ile izleyicileri film festivaline yönlendirdi.

2021 Ekim ayında başlayan ve Aralık ayında sona eren bu tasarım projesi, Mumbai'de başladı ve tüm dünyada yayınlandı. İnsanların artık besin zincirinin tepesinde olmadığı bir dünyada, onların çevrelerini koruma, koruma ve besleme çağrısını görmezden geldiği bir dünyada, değişimin gerekliliğini iletmek gerekiyordu. Hint kültüründe Ana, kutsal kase olarak kabul edilir. Onun üzerinde daha çok saygı duyulan Ana Doğa'dır. O tapınılan biri olmasına rağmen, ona nasıl tapınıldığı, aslında ona zarar verir. Bu yüzden tüm konsept, annenin size söylemek istediği bir şey var. Dinleyecek misiniz? düşüncesi etrafında döndü.

Pandemi vurdu. Eskiden vahşi yaşam üzerine olan bir offline festival, doğa üzerine bir online festival haline geldi. Toplumun sağlığı, doğanın sağlığı ve gıda sistemlerinin durumu gibi konuları ele aldı. Bu festival artık dijital olarak ilk olarak oluşturulmuş ve mobil dostu bir yeni kimliğe ihtiyaç duyuyordu. El ile çizilmiş illüstrasyonlar kullanılarak sanat formları oluşturuldu ve bir geometrik yazı tipi ile birleştirildi, bu da ona ayırt edici bir görünüm verdi. Cihazlar ve platformlar arasında render olacak şekilde akışkan tutuldu.

Kirloskar Vasundhara Uluslararası Film Festivali, doğaya geri verme üzerine odaklanır. Her film festivalinin arka planında temalar bulunur. Bu içgörü, temaları kolektif olarak vurgulayabilecek veya her bir temayı bireysel olarak canlandırabilecek dinamik bir tasarım dili oluşturulmasını sağladı. Organik, toprak tonlarındaki illüstrasyonlar kullanıldı. Centrick, ham ve filtresiz tuttu, renklendirildiği şekilde, elementler bireysel olarak öne çıkar, ancak doğada olduğu gibi uyumlu bir şekilde bir arada kalır.

Bu Tasarım, 2022'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Roy Menezes
Görsel Kredileri: Roy Menezes
Proje Ekibi Üyeleri: Roy Menezes Yash Chauhan Zara Daruwalla Vama Shah Saurabh Choudhary Malavika Shah Shreyas GT Krutika Mody Anamta Shaikh Kelly Dlima
Proje Adı: Naturally Fluid
Proje Müşterisi: Roy Menezes


Naturally Fluid IMG #2
Naturally Fluid IMG #3
Naturally Fluid IMG #4
Naturally Fluid IMG #5
Naturally Fluid IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun