Aurora Dansı: Kediler ve İnsanlar için Tasarlanmış Bir Yaşam Alanı

Fu Mei Chiu, Teknoloji, Metal ve Işık Oyunlarıyla Dolu Bir Mekan Yaratıyor

Fu Mei Chiu'nun tasarladığı Aurora Dansı, kedilerin ve insanların yaşam alışkanlıklarını birleştiren bir konut projesidir. Metal, ışık ve gölge oyunlarıyla dolu bu mekan, hem estetik hem de işlevsel bir yaşam alanı sunuyor.

Proje, kedilerin ve insanların birlikte yaşayabileceği bir alan olması sebebiyle, hem kedilerin alışkanlıklarını hem de müşterinin kişilik özelliklerini göz önünde bulundurarak tasarlandı. Fu Mei Chiu ve tasarım ekibi, müşterinin stil tercihlerini anladı ve temayı teknoloji, metal, ışık ve gölge olarak belirledi. Çoğunlukla katı paslanmaz çelik ve titanyum kaplama metal kullanıldı ve metalin soğuk hissini dengelemek için ahşap malzeme kullanıldı.

Projenin benzersiz özellikleri arasında, görsel bütünlük ve yapısal stabilite sağlamak için dolapta kullanılan metal teknikleri bulunuyor. Duvarın sökülmesinden başlayarak, tasarım ekibi, büyük dolapların dış gravite veya kendi ağırlığından dolayı şekil bozukluğuna uğramamasını sağlamak için duvarın içine C şeklinde çelik paneller ekledi. Bu panelleri çelik yapıya güçlendirdiler ve ardından metal paneller, kalsiyum silikat paneller ve ahşap panellerle katman katman kapattılar. Koleksiyon dolabının camı, dolapla sıfır hata uyumu sağlamak için üç ila dört kez değiştirildi.

Aurora Dansı'nın gerçekleştirilme sürecinde, mobilya seçimi başlangıç noktası oldu. Herkesin en çok arzu ettiği stili tarif edemeyeceği düşünülerek, tasarım ekibi, ithal mobilyaların farklı özelliklerinden yola çıkarak müşterinin en sevdiği stili çıkardı. Müşterinin ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp, taşınma olasılığını da göz önünde bulundurarak, müşterinin seçtiği mobilyalar ve eşyaların, müşteriyle birlikte taşınabilecek şekilde tasarlandı.

Proje, 15. katta yer alan ve 281.7 metrekarelik bir hak sahipliği alanına ve 159 metrekarelik bir gerçek alana sahip yeni bir ev. İki yatak odası, iki banyo ve çok fonksiyonlu bir oda bulunuyor. Tasarım ekibi, katı paslanmaz çelik, titanyum kaplama metal, koyu ahşap ve taşı bir arada kullanmayı tercih etti. Ayrıca, özel boya olarak Japon Çimento boyası kullanıldı. Bu boya, nem emme ve koku giderme özelliklerine sahip mineraller içeriyor ve düzensiz deseni, mekana daha katmanlı ve üç boyutlu bir his veriyor.

Projenin tasarım sürecinde, birçok yaratıcı, teknik ve araştırma zorlukları aşıldı. Dolabın mükemmel yüzünü sergilemek ve 3mm katı paslanmaz çelik yapının daha uyumlu olmasını sağlamak için, tasarım ekibi duvarı söktü, metal katmanlarla güçlendirdi ve ahşapla kapattı. Köşe vitrininin camı da sıkıca oturtuldu ve menteşeler mükemmel şekilde gizlendi. Ayrıca, masa uzunluğu göz önünde bulundurulduğunda, paslanmaz çelik eğrilebilir. Bu nedenle, tasarım ekibi, masa yapısını güçlendirerek minimalist bir mekan hissi elde etti.

Aurora Dansı, 2022 yılında prestijli A' Design Award'da İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı dalında Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, pozitif duygular sağlar ve daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: FU-MEI CHIU
Görsel Kredileri: ReasonDesign
Proje Ekibi Üyeleri: FU-MEI CHIU, JIAN-AN LI
Proje Adı: Aurora Dance
Proje Müşterisi: FU-MEI CHIU


Aurora Dance IMG #2
Aurora Dance IMG #3
Aurora Dance IMG #4
Aurora Dance IMG #5
Aurora Dance IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun