Şafak Vakti: Mu Yan Tsai'nin Modern ve Sıcak Bir Ev Tasarımı

Doğanın Tazelik ve Zenginliğini Yansıtan Bir İç Mekan Tasarımı

Tasarım ekibi, mekanın ayrıntılarını ustaca ele alarak, her alanı düzgün bir trafik akışı, renk tonu ve aydınlatma ile planlamıştır. Bu sayede geniş evin iyi bir şekilde kullanıldığı ve güzelliği gözler önüne serilmiştir.

Alanın saf ve doğal bir atmosferi vardır, karanlık ve açık katmanların üst üste gelmesiyle tamamlanır. Bu durum, alanlar arasındaki ilerleyen görsel katmanları vurgular. Aynı tonun farklı malzemeleri altında, şafak vakti, kavurucu güneş ve alacakaranlık arasındaki etkileşim, müşterinin kişiliğini ve özelliklerini yansıtan zarif ve sıcak bir ev ortaya çıkar.

Tasarım ekibi, geniş alanı yeniden tanımlamak ve tasarım becerisi aracılığıyla ona yepyeni bir his vermek amacıyla yola çıktı. Kamusal alandaki oturma odasının tavanından başlayarak, üst üste gelen yaylar aracılığıyla yuvarlak ve ilerleyen düşük anahtarlı bir gerilim sunmuştur. Bu durum, net bir görsel yönlendirme sağlar ve zengin bir görsel değişiklik yaratır.

Tasarım ekibi, ekranların ve depolama dolaplarının dengeli konfigürasyonunu kullanarak görsel penetrasyon derinliğini genişletmiş ve alan değişikliklerini yönlendirmiştir. Bu durum, sadece müşterinin alışkanlıklarına uyarlanmakla kalmaz, aynı zamanda oldukça tutarlı bir alan elde eder.

Alanları cepheye göre bölen tasarım ekibi, aynı tonu ve farklı malzemeleri kullanarak sıcak dokuyu her alana getirmiştir. Oturma odasının ana duvarı ahşap kaplama ile kaplanmıştır, TV duvarı ise taş sistem panelleri ile kaplanmıştır. Bu durum, malzemenin diğer detaylarla uyumunu sağlar ve mükemmel bir depolama işlevi sunar.

Proje, 5 katlı, yaklaşık 330 metrekarelik bir binadır ve her katta bir oturma odası, bir banyo ve bir oturma odası bulunmaktadır. Tasarım ekibi, her alanda taze bir atmosfer yaratmak için kavisli şekiller ve ahşap elementler kullanmıştır. Düzenleme, oturma ve yemek odası, ana yatak odası, ikinci yatak odası, ebeveyn odası, çalışma odası (gelecekteki çocuk odası) ve tapınak odasına dayanmaktadır.

Tasarım ekibi, müşterinin kişiliğini detaylı bir şekilde gözlemlemiş ve tasarım aracılığıyla müşteri için benzersiz ve ideal bir yer yaratmayı hedeflemiştir. Alanı yeniden tanımladıktan sonra, tasarım ekibi, görsel değişiklikler aracılığıyla geleneksel olanın dışında bir form yaratmıştır.

Tasarım ekibi, alandaki renk tonlarındaki değişiklikler, malzemelerin hassas döşenmesi ve mobilya seçimi ile evde uyumlu ve tutarlı bir atmosfer yaratmıştır. Ayrıca, işlevselliği, rahatlığı ve konforu da göz önünde bulundurmuşlardır.

Tasarım ekibi, alçakgönüllü bir koyu renkle başladı ve ahşap ve kavisli elementler arasındaki mermerleme ile doğanın tazeliğini ve mekanın zenginliğini vurguladı. Aynı zamanda, çizgilerin ve eksenlerin üst üste gelmesi ve uzatılması, görsel genişliği sağlar. Renkler ve malzemeler aracılığıyla, tasarım ekibi sıcak ve zarif bir modern konut yaratmıştır.

Tasarım, sadece müşterinin karakterini ifade etmekle kalmaz, aynı zamanda arzuyu yorumlar, böylece müşteri, eve geldiğinde günün ağır yükünü bırakabilir. Bu tasarım, 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: GLOBAL UNITED INNOVATORS CORP.
Görsel Kredileri: T.C.H Extended Design Team
Proje Ekibi Üyeleri: Hsueh Tsai, Taylor Tsai, Hugo Tsai
Proje Adı: Land of Dawn
Proje Müşterisi: GLOBAL UNITED INNOVATORS CORP.


Land of Dawn IMG #2
Land of Dawn IMG #3
Land of Dawn IMG #4
Land of Dawn IMG #5
Land of Dawn IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun