Verse of Tact: Hsin-Ting Weng'in Sürdürülebilir Malzemelerle Tasarladığı Konut İç Mekanı

Yenilikçi ve Sürdürülebilir Malzemelerle İç Mekan Tasarımında Yeni Bir Yaklaşım

Fransız filozof Gaston Bachelard'ın "Uzayın Poetikası" eserinden ilham alan Hsin-Ting Weng, "Verse of Tact" adlı projesinde çatışan ve dramatik iç mekan tasarımı yaklaşımlarıyla zarif ve dengeli bir görünüm sunuyor.

Ev deneyiminin ilkel hissi bir yuvayı andırır. Bu düşünce, Fransız filozof Gaston Bachelard'ın "Uzayın Poetikası" adlı eserinde geçen "Sarmaşıkların iskeletinde bir yuva buldum; Kırsal yosma ve rüya otuyla yumuşak bir yuva." alıntısından türetilmiştir. Bu ilhamla, Weng'in bu proje dairesi, iç mekan tasarımının çatışan ve dramatik yaklaşımları aracılığıyla zarif ve dengeli formlar sunmayı hedefliyor.

Günümüzde, gereksiz fonksiyonları ve inşaat sırasında fazla kirliliği nedeniyle gösterişli iç dekorasyona karşı protesto dalgaları var. Ancak, vintage hatırasını canlandırmak ve çağdaş estetikle birleştirmek için çoklu malzeme kombinasyonları kaçınılmazdır. İnşaat aşamalarını azaltmak ve artık malzemeyi yeniden kullanmak bu projede dikkate alınmış ve sonuçta yerine getirilmiştir.

Demir ve tavanlardaki kabaca dokulu çimento kaplama, yerel rezervuarların geri dönüşüm artıkları ve tortularından yapılan bir patentli geri dönüşüm üst kaplama olan Lotos'tan türetilmiştir. Kırmızı tuğla duvar ise harcını ve duvar örgüsünü korur. Bitki baskılı duvar kağıtları, boyama inşaatı sırasında atık ürünlerin oluşmasını ve kanalizasyonu önlemek için geleneksel boyamayı değiştirir. Kimyasal cilalama olmadan oksitlenmiş pirinç paneller hem parlaklığı hem de dokusal hissi korur. Ayrıca, zümrüt mermer ve dekoratif camlardaki ikonik çiçek desenleri yerel bir bağlantıya işaret eder.

Geniş açık konseptli yaşam alanı, kanepe, piyano, ses cihazları ve yemek bölümü, bar istasyonunu kalabalık hissi olmadan kapsar. Ebeveyn yatak odası ve bitişik odalar yan yana düzenlenmiştir. Bu projede yeni ve yaklaşan sürdürülebilir trendlerle yüzleşmek, yeni malzeme dayanıklılığı ve doğru uygulama için daha fazla çalışma gerektirir. Ayrıca, mevcut inşaat yöntemlerine olan kirliliği nasıl en aza indireceğimiz de dikkate alınmıştır.

Yaşam alanlarındaki zemin desenleri, atık taş levhaları ve ahşap plakaları ile entegre edilmiş ve sonuçta döşeme ile birleştirilmiştir. Her malzemenin zemindeki hizalanması önemli ve zorlu bir durum olmuştur. Bu proje daire, Gaston Bachelard'ın "Uzayın Poetikası" eserinden ilham alarak, çimento kaplama ve inşaat demiri masa tabanı gibi çağdaş dokunuşlarla birleşen zümrüt mermer ve ikonik çiçekli dekoratif cam detaylarından vintage hatırasını görürüz. Bu arada, yaklaşan sürdürülebilir trendlere uyum sağlamak için, inşaat aşamalarını azaltmak, artık ve geri dönüşüm malzemelerini uygulamak dikkate alınmış ve sonuçta yerine getirilmiştir.

2021'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştirerek, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hsin Ting Weng
Görsel Kredileri: Hey!Cheese Photography
Proje Ekibi Üyeleri: Hsin-Ting Weng
Proje Adı: Verse of Tact
Proje Müşterisi: Hsin Ting Weng


Verse of Tact IMG #2
Verse of Tact IMG #3
Verse of Tact IMG #4
Verse of Tact IMG #5
Verse of Tact IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun