Ching Hsiang Peng'in Ödüllü İç Mekan Tasarımı: Konsantrik Daire

Aile Bağlarını Güçlendiren Yenilikçi Bir Tasarım Anlayışı

Ching Hsiang Peng tarafından tasarlanan ve A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2022'de Bronz ödül kazanan 'Konsantrik Daire', aile bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen yenilikçi bir iç mekan tasarımıdır.

Ev, aileyi bir araya getiren kalıcı bir sığınaktır. Bu durumda, tasarımcı, mekansal hareketi yorumlamak için konsantrik dairelerin fikrini kullanır ve tasarım aracılığıyla aile sınırlarını bağlamayı hedefler. Bu, aile üyeleri arasında daha fazla etkileşim ve iletişim sağlamak için mekanın yönlendirmesini kullanır.

Salon, dairenin merkezidir ve mekanın tasarımı aile içinde bir merkezkaç kuvvet yaratır. Televizyon duvarının her iki tarafındaki yarım daire tasarımı, ailenin kucaklamasını ve bakımını simgeler. Yaşam alanı, açık bir tarzda tasarlanmıştır ve cam kayar kapılar, mekansal özellikleri tanımlamak için kullanılır. Kullanılabilirlik açısından sakinlerin ihtiyaçlarına göre esnek bir şekilde kullanılırken, hem işlevselliği hem de etkileşimi göz önünde bulundurur.

Çalışma odası, salon ve yemek odası aynı eksende düzenlenmiştir ve dairesel düzenleme, tüm ev alanlarını bağlamak için kullanılır. Bu, salonu ailenin çekirdeği yapar. Konsantrik dairelerin tasarımı, tüm alanları bağlamak için kullanılır ve yarı duvar tasarımı ve cam kayar kapılar, mekanın vizyonunu açmak için kullanılır.

Televizyonlu oturma odası, dairenin merkezine yerleştirilmiştir. Bu, gündüz saatlerinde güneş ışığının televizyona yansıması sorununu çözerken, doğal ışığı pencere yanındaki çalışma odasına bırakır. Tüm daire 198.3 metrekaredir ve balkonlu dört yatak odası, bir çalışma odası, bir oturma odası, bir mutfak ve bir yemek odası vardır.

Tasarımcı, Benjamin Moore'un sıfır formaldehit, sıfır PVOC lateks boyasını kullanır. Bu, tüm dairede formaldehiti 0.04'ün altında tutar, temizlemesi ve bakımı kolaydır. Ayrıca, taşımanın ayak izini azaltmak için Tayvan yapımı sistem mobilyaları ve mutfak eşyaları kullanılır.

Bu proje, Hsinchu County, Tayvan'da bulunmaktadır. Temmuz 2020'de başlamış ve Temmuz 2021'de tamamlanmıştır. Tasarımcı, aile üyeleri arasındaki etkileşimi artırırken mekanın bağımsızlığını korur. Ailenin duyguları her alanda yayılır ve sonra oturma odasında birleşir. Bu, ailenin tasarım aracılığıyla duygusal iletişim ve bağımsız gizlilik arasında bir denge kurmasını sağlar.

Aile üyelerinin farklı stil tercihleri ve yaşam alışkanlıklarını dengelemek, bu alandaki farklı unsurları koordine etmek ve bunu estetik bir ev alanına dönüştürmek, bu projenin en büyük zorluğudur. Düzenlemeyi dönüştürerek, mekansal ölçeği ve sınırları yeniden yorumlayarak, mekanın görselleştirilmesini genişletmek için geçirgen malzemeler ve çizgiler kullanarak ve tasarım aracılığıyla mekansal merkezkaç kuvvet oluşturarak, aile bağlantıları bu alanda birleştirilir.

Tasarımcı, salonu dairenin merkezi olarak kullanır ve alanları ve aile üyelerini birleştirir. Doğal aydınlatmayı, geçirgen malzemeleri, dairesel mekansal hareketi ve yükseklik farklılıklarını tam olarak kullanır. Dolaşımlı ve yüksek derecede etkileşimli bir ev alanı yaratır. Bu, aile üyelerinin nereden geldikleri önemli olmaksızın, ailenin merkezi olan oturma odasında birleşmelerini sağlar.

Bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2022'de Bronz ödül kazanmıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Mojo Design Studio
Görsel Kredileri: Image #1: OS Photography studio, Concentric Circle, 2021. Image #2: OS Photography studio, Concentric Circle, 2021. Image #3: OS Photography studio, Concentric Circle, 2021. Image #4: OS Photography studio, Concentric Circle, 2021. Image #5: OS Photography studio, Concentric Circle, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Chief Designer: Ching Hsiang Peng
Proje Adı: Concentric Circle
Proje Müşterisi: Mojo Design Studio


Concentric Circle IMG #2
Concentric Circle IMG #3
Concentric Circle IMG #4
Concentric Circle IMG #5
Concentric Circle IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun