Misaki Kiyuna'nın Butai Tasarımı: Japon Evlerinin Karakteristiğini Yansıtan Raf

Butai: Küçük Alanları Boğmadan Farklı Eşyaları Güzelce Depolayan Raf

Misaki Kiyuna'nın Butai adlı tasarımı, Japon evlerinin karakteristik özelliklerinden ilham alarak oluşturulmuş bir raftır. Kiyuna, Japonya'nın tüketim toplumu olduğunu ve her bireyin çok sayıda eşyaya sahip olduğunu belirtiyor. Ancak Japon evlerinin küçük bir zemin planına sahip olduğunu ve bu nedenle hem mobilya hem de depolama alanının sınırlı olduğunu ifade ediyor. Bu sorunları çözmek için küçük zemin planını boğmadan farklı türde eşyaları güzelce depolayabilen bir raf konsepti tasarladı.

Butai, ayarlanabilir genişliğe sahip bir raf. T şeklindeki yapısı ile destekleniyor. Yüzeyini dergilik olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca fotoğraflarınızı ve posterlerinizi mıknatıslarla takabilirsiniz. Montaj hissi vermeden lüks ve hacimli bir hissiyat sunar. 360 derece kullanılabilir ve raflar, alanın bölümü olarak yerleştirilebilir. Işığa maruz kaldığında, bölmenin gölgesi raf tahtasına düşer ve fantastik bir görünüm kazandırır.

Butai'nin üretimi, çevre dostu olan ve kereste üretmeyen 900 mm x 1800 mm kontrplak boyutlarının yarısı olan raf tahtası boyutlarına göre yapılmıştır. Ahşabın eğilmesini önlemek için üretan kaplama ile bitirilmiştir. T şeklindeki çelik plaka, artıkların kaynaklanmasıyla yapılmıştır.

Butai'nin etkileşimi, rafın genişliğinin serbestçe ayarlanabilmesi üzerine kuruludur. Metal aksesuarlar kullanılmadığından, 5 raf ve 14 T şeklindeki parçayı üst üste koyarak kolayca monte edebilirsiniz. 14 T şeklindeki parçalar çelik plakadan yapılmıştır ve kağıt, mıknatıs ile takılabilir. 14 T şeklindeki parçaları istediğiniz sayıda, pozisyonda ve açıda kullanarak kendi deseninizi oluşturabilir ve başarı hissini yaşayabilirsiniz.

Butai projesi, Nisan 2021'de başladı ve Aralık 2021'de sona erdi. Tasarım sürecinde, sadece depolama kapasitesi, mobilya alanı ve kullanım kolaylığı değil, aynı zamanda metal aksesuarlar kullanılmadan düşme nedeniyle güvenlik de dikkate alındı. Raf çerçevesi sağlanmadığı için, küçük alan sıkışık hissetmiyor.

Butai, 2022'de A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içerirler, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilerler ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Misaki Kiyuna
Görsel Kredileri: [Image # 1: Misaki Kiyuna, Butai, 2021][Image # 2: Misaki Kiyuna, Butai, 2021][Image # 3: Misaki Kiyuna, Butai, 2021][Image # 4: Misaki Kiyuna, Butai, 2021][Image # 5: Misaki Kiyuna, Butai, 2021]
Proje Ekibi Üyeleri: Misaki Kiyuna
Proje Adı: Butai
Proje Müşterisi: Misaki Kiyuna


Butai IMG #2
Butai IMG #3
Butai IMG #4
Butai IMG #5
Butai IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun