John Helmersen'in Çok Fonksiyonlu Bambu Mobilyası: Frank

Çevre Dostu ve Sürdürülebilir Bir Yaklaşımla Tasarlanan Çok Amaçlı Mobilya

John Helmersen tarafından tasarlanan ve Design by Johns markası altında üretilen Frank, bambu malzemesinin çevreye ve sürdürülebilirliğe olan saygısını yansıtan çok amaçlı bir mobilyadır. Hem estetik hem de heykelsi bir formu olan bu ürün, her açıdan göz alıcıdır.

Frank, çok fonksiyonlu kullanımıyla dikkat çekiyor. Düz oturma alanı sayesinde bu mobilya, bir tabure, yan masa veya ayak taburesi olarak kullanılabilir. Tasarımın prensibi, her açıdan sergilenmeye dayanıklı organik bir tasarım dilinde minimalist estetiktir. Üç parçadan oluşan ve herhangi bir aparat olmadan monte edilen Frank, Bamboo Extreme malzemesinden yapılmıştır. Bambu, çevreye ve sürdürülebilirliğe olan önemli özellikleri nedeniyle seçilmiştir ve gelecek nesillerin kullanımına hitap eder.

Frank, Bamboo Extreme mobilya panosunda üretilmiştir. Yapının çekirdeği, karbonize yatay bambu katmanlarından oluşur ve kalın üst ve alt katmanlar, panoya inanılmaz bir güç verir. Boyutlandırma, mobilyanın en az 120 kilograma kadar bir ağırlığı taşıyabilmesini sağlar. Tasarım, CNC işleme ile klasik zanaatkarlığı birleştirir.

Frank'ın tasarımı, bambu malzemenin sürdürülebilir ve çevre dostu bir malzeme olmasına dayanmaktadır. Bambunun büyüme süresi dört ila altı yıldır. Bu, bambunun hızlı bir verim sağladığı anlamına gelir. Bambu, kesildiğinde yeni büyümeler filizlendirir - bu süreç sekiz on yıla kadar devam eder. Bambu, doğal tanenler ve fenoller içerir ki bu da antibakteriyel özellikler sağlar ve çürümeye ve bakteriyel istilaya karşı direnç gösterir. Bu nedenle, bambu, çevreye etkisi olan pestisitlerin kullanılmadığı bir üretim için ilgi çekicidir.

Frank'ın tasarım sürecindeki en büyük zorluk, gerçek zanaatkarlıktan daha büyük ölçekte bir üretime geçip geçmeme kararıydı. Daha büyük ölçekte, örneğin 20 ila 100 kopya, bu CNC kesimi ve buna uygun montajları gerektirir. Bu konuda hazırlıklıyız. Tam ölçekli bir prototip çizildi, tamamen CNC kesimine özel olarak ayarlandı.

Frank, 2023 yılında A' Mobilya Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, olağanüstü ve yaratıcı yetenekli tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştirirler, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahiptirler ve yaşam kalitesini artırırlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: John Helmersen
Görsel Kredileri: Image #1 : Photographer Hans Ole Madsen Image #2 : Photographer Hans Ole Madsen Image #3 : Photographer Hans Ole Madsen Image #4 : Photographer Hans Ole Madsen Image #5 : Photographer Flemming Lyng
Proje Ekibi Üyeleri: John Helmersen
Proje Adı: Frank
Proje Müşterisi: John Helmersen


Frank IMG #2
Frank IMG #3
Frank IMG #4
Frank IMG #5
Frank IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun