Wuhan Resort: DSC Design Tarafından Tasarlanan İnsancıl Bir Topluluk

Doğa, Sanat ve Ticareti Birleştiren Çağdaş Bir Barış Cenneti

Çin'in Wuhan kentinde yer alan Wuhan Resort, DSC Design tarafından tasarlanan bir satış merkezi olarak hizmet veriyor. Proje, doğa, sanat ve ticareti birleştiren insancıl bir topluluk oluşturmayı hedefliyor.

Wuhan Resort, Wuhan'ın "Arka Bahçesi" olarak bilinen Huangpi Bölgesi'nde bulunuyor. Sunac China ve Wuhan Urban Construction Group, bu bölgede dünya çapında bir turistik destinasyon oluşturmak için bir araya geldi. Wuhan Resort'un satış merkezi olarak hizmet veren proje, büyük hacimli bir kültür ve turizm kompleksi. İç mekan tasarımı ve uygulaması, DSC Design'a emanet edildi.

Proje, bina cephelerinin sanatsal tasarım dillerini devam ettiriyor. Tasarım ekibi, iç mekana humanizmi ve naturalizmi dahil etti. Gelecekteki ekolojik tatil köyleri için bir ölçüt belirlemek amacıyla, ticaret, sanat ve doğayı bir bütün halinde birleştiren yepyeni bir insancıl topluluk oluşturdu. Okuma ve kahve sahnesi, müzakere ve satış sahnesi, etkileşimli ve instagramlık sahne, genel daldırıcı alanın bir parçası olarak yer alıyor, gelecekteki yaşam hakkında hayal gücünü ve rezonansı uyandırıyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde, kıvrımlı marka duvarı ve devasa LED ekran, halka şeklindeki asma tavanla doğal bir uyum içinde tasarlandı. Hiperbolik yüzeylerin ve özelleştirilmiş malzemelerin geniş kullanımı, asma tavan üzerinde dikişsiz ahşap benzeri panel ve zemin üzerinde dikişsiz özel yapay taş gibi, doğal ve bütünleşmiş bir mekansal his yaratıyor.

Tasarım, işlevsellik ve estetik değerin yanı sıra, iç dünyayı sakinleştirmeyi ve yaşam temposunu yavaşlatmayı hedefliyor. İç mekan ile dış mekan arasındaki sınırı yavaş yavaş çözüyor. İnsanlar, bir ağacın altında otururken okuma, sohbet, güneş ve gölgelerin tadını çıkarabiliyor. Proje, gelecekteki karma formatları sergiliyor ve insanlar ile doğa arasındaki ilişkiyi yeniden tanımlıyor, insanların ekolojiyi ve kendilerini kucaklamalarına olanak sağlıyor.

Proje, Wuhan, Çin'de bulunuyor. Yerel doğal ve kültürel bağlamları, çağdaş bir barış cenneti temalı anlatı sahnelerine çeviriyor, projenin özelliklerine uygun. Modern mimari kıvrımlı dilleri, geleneksel iç tasarım yöntemlerini kırıyor. Geometriler, büyük çerçeve altında dengesiz ve istiflenmiş, yer çekimine karşı yapısal estetiğin sonsuz gerilimini serbest bırakıyor. Geniş merdiven alanı, mekanın yukarı doğru büyümesini sağlıyor. Rahatlatıcı ve hoş duyusal his, insanları sakin bir kitap dünyasına, daldırıcı ve iyileştirici bir mekansal deneyime yönlendiriyor.

Wuhan Resort, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, teknik özelliklerin güçlü olduğu ve sanatsal becerinin mükemmel olduğu, mükemmeliyet seviyesinin yüksek olduğu ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: DSC DESIGN
Görsel Kredileri: JS studio / YU PHOTOGRAPHY
Proje Ekibi Üyeleri: Interior finishes design: DSC·DESIGN Interior finishes design team: Li Zizhao, Xia Pengjun, Xu Lei, Zhao Zhiyuan, Zhang Gongfa, Wang Xingyun, Zhu Feng, Zhu Zhiyong, Ma Xueting
Proje Adı: Wuhan Resort
Proje Müşterisi: DSC DESIGN


Wuhan Resort IMG #2
Wuhan Resort IMG #3
Wuhan Resort IMG #4
Wuhan Resort IMG #5
Wuhan Resort IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun