Wallich: Bulutların Üzerinde Bir Ev Tasarımı

Ck Low'un İlham Veren Gökdelen Dairesi Tasarımı

Singapur'un en yüksek binasının 60. katında yer alan bu daire, beton bir ormanın tepesini aştıktan sonra sınırsız bir gökyüzü imajını akıllara getiriyor. Tasarımın ilham kaynağı, binanın adını taşıyan botanikçi Nathaniel Wallich oldu ve kendimizi, yaşlı ağaçların görkemli sığ kökleri üzerine inşa edilmiş bulutlardaki bir şato hayal ederken bulduk.

Wallich projesi, genç çalışan profesyoneller için bir iki yatak odalı showflat. Aydınlık bir renk şeması, dairenin boyunca uzanan tam yükseklikteki pencerelerden içeri dolan ışığı vurgular. Işıktan uzakta olan alanlarda koyu tonlu malzemeler kullanılarak parlaklığı daha da vurgulanır ve duvar olmadan bölgeler belirlenir. Yumuşak bir kucaklama gibi görünen ve aynı zamanda mekanı görsel olarak yumuşatan nazik eğriler her yerde bulunur.

Özelleştirilmiş olsa da, tüm yerleşik marangozluk maliyet etkin olacak şekilde tasarlandı. Seçilen malzemeler yerel piyasada kolayca bulunabilir ve tasarım detayları herhangi bir özel ekipmana ihtiyaç duymadan kolayca üretilebilir. Ayrıca, çocukları olan bir aile tarafından daireye uygulanacak yıpranma ve yıpranmaya dayanıklıdırlar. Örneğin, kaplama yerine yüksek basınçlı laminatlar kullanılmıştır. Mümkün olduğunca ve tasarım niyetini etkilemediği yerlerde, mevcut yüzeyler ve armatürler korunmuştur. Bu, iç mekanın olabildiğince sürdürülebilir olmasını sağlar ve minimum atık üretir.

Proje, Nisan 2020'de başladı ve Aralık 2021'de tamamlandı. Singapur'da yer alıyor. Wallich projesi, genç çalışan profesyoneller için bir iki yatak odalı showflat. Singapur'un en yüksek binasının 60. katında yer alan bu daire, beton bir ormanın tepesini aştıktan sonra sınırsız bir gökyüzü imajını akıllara getiriyor. Binanın adını taşıyan botanikçi Nathaniel Wallich, yaşlı ağaçların görkemli sığ kökleri üzerine inşa edilmiş bulutlardaki bir şato vizyonunun ilham kaynağı oldu. Gerçekten de, bina, zengin mirasa sahip birçok korunmuş dükkânın yakınında bulunuyor.

Tasarım, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.

Tüm görsel içeriklerin telif hakları 932 Design & Contracts Pte Ltd'ye aittir, 2022. Bu tasarım, Ck Low tarafından gerçekleştirildi ve 117 metrekarelik bir alana sahip. Tasarım etiketleri arasında Showflat, Show Unit, Residential Show Unit, Residential Showflat, 932 Designs, 932 Design, Singapore, Interior Design, Singapore Interior Design Award, Singapore Interior Designer, Top Interior Designers, Condo Showflat, Design Studio, Studio, Architecture, Interior, SGhome, Simple Luxury, Minimalist home, Simple, Made in Singapore, 932 Awards, 932SG, 932MY, 932VN, 932CN bulunmaktadır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chee Khiang Low
Görsel Kredileri: All images: Marc Tan, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: CK Low
Proje Adı: Wallich
Proje Müşterisi: Chee Khiang Low


Wallich IMG #2
Wallich IMG #3
Wallich IMG #4
Wallich IMG #5
Wallich IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun