Guang Zhang'ın "Purity Ring" Projesi: Çeliğin Zarafeti

Değişim ve Yenilikçi Tasarımın Buluştuğu Yer: Guang Zhang'ın Çiçeklerden İlham Alan "Purity Ring" Projesi

Guang Zhang'ın "Purity Ring" projesi, markanın "Nazik ve Güçlü" ruhundan ve çiçeklerin şeklinden ilham alarak, dekonstrüksiyon ve yeni malzemeler ekleyerek marka ruhunu yansıtan bir alan yaratmayı hedefliyor. Müşterilerin mekana girdiğinde, sadece çiçek yaprakları tarafından sarıldıkları güvenliği değil, aynı zamanda bedenin yeniden düzenlendiği ve sert metal malzemelerle donatıldıktan sonra oluşan yeni deneyim hissini yaşamaları amaçlanıyor.

Alışveriş merkezindeki diğer mağazaların genel görünümünü göz önünde bulunduran Guang Zhang, kalabalığın gözlerini hızla mağazaya çekebilmek için geniş bir cam alanı kullanmayı tercih etmiştir. Bu sayede, mekandaki metal çiçek yaprakları, bir tiyatro sahnesi gibi açılır. Dekonstrüe edilmiş metal yapraklar, beyaz perde ve arkasındaki sıkıştırılmış toprak, gökyüzü altında belirsiz bir iç ve dış atmosfer oluşturur. Bu da iletişim alanının açık bir hissiyat oluşturmasını sağlar.

Guang Zhang, bu tasarımı gerçekleştirirken, paslanmaz çelik üreticisi ile el modeli ve bilgisayar çizimi üzerinden defalarca ayarlamalar yapmıştır. Şekil ve boya yüzeyi konularında fabrikadaki ustalarla birçok kez iletişim kurmuştur. Bu, mekanın dekonstrüe edilmiş ama keskin olmayan bir hissiyat oluşturabilmesi için gereklidir. Koridorda havada ve yere iniş yapan metal blokların farklı oranları da, insanların mekanda hissettikleri atmosferi doğrudan etkiler.

Metal, paslanmaz çelik ile tamamlanmış ve iç açı çelik çerçevesi yukarı ve aşağıya sabitlenmiştir. Çizgi çizme konumlandırmadan yerinde kuruluma kadar her bağlantı, işçilerle yakın iletişim gerektirir. Guang Zhang, müşterilerin alışveriş alışkanlıklarını ve ürünün konumlandırmasını göz önünde bulundurarak, bekleme ve kasa işlemlerini bir çember içine almayı ve müşterilerin kıyafetlerini değiştirirken bekleyen çalışanlarla doğal bir diyalog kurmayı hedeflemiştir.

Proje, 2021 yılında ShenZhen'de başlamış ve 2022 yılında ShenZhen'de tamamlanmıştır. Guang Zhang, bir süre boyunca mal satın alan müşterilerin durumunu ve ürünlere yönelik tutumlarını sürekli olarak gözlemlemiştir. Müşterileri ve markaları mekanla bağlayarak satın alma davranışını teşvik etmek, projenin dikkate aldığı çekirdek konulardır.

En büyük zorluk, mekanın dekonstrüksiyon formunu alırken saldırgan olmamasıdır. Sert malzemeleri kullanarak yumuşak bir ruh ifade etmek gereklidir. Yumuşak beden ve sert dış görünüm birbirini tamamlar. Bu nedenle, Guang Zhang, ifade edilmek istenen atmosfere uygun olması için inşaat sahasında her bloğun mekana uzanma ölçeğinde birçok düzeltme yapmıştır.

Guang Zhang, projenin marka özelliği olan ruhu taşımasını ve kadınların çekiciliğinin çelişkili performansı olan yumuşak ve sert olmasını umuyor. Mekanın blokları bükülüp birbirine dolanır ve ziyaretçiler sanki çiçeklerin merkezindeymiş gibi hissederler. Eğriye bağlanarak, metal madde özelliklerini korurken sert hissi zayıflatır. İnsanlar yarı saydam perdenin önündeki kıyafetlere dokunduğunda, perdenin altında kaba sıkıştırılmış toprağın sessizce büyüdüğünü fark ederler.

"Purity Ring" projesi, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede mükemmellik sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: GUANG ZHANG
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Zhao Liang Tan Image others: Photographer Ou Yang Yun
Proje Ekibi Üyeleri: GUANG ZHANG
Proje Adı: Purity Ring
Proje Müşterisi: GUANG ZHANG


Purity Ring IMG #2
Purity Ring IMG #3
Purity Ring IMG #4
Purity Ring IMG #5
Purity Ring IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun