Yarının Yansımaları: Yan Lin Wu'nun Sıradışı Tasarımı

Özgün Tasarımıyla Günlük Hayata Farklı Bir Bakış Açısı Sunan Yeni Bir Konut Projesi

Yan Lin Wu'nun "Yarının Yansımaları" adlı konut tasarımı, günlük hayatın sıradanlığında bile özgün detayları keşfetme fırsatı sunuyor. Bu tasarım, yaşam alanlarının sadece bir konut olmanın ötesinde, insanların daha iyi bir yaşam özlemi ve hayatlarındaki olağanüstü anları yansıtan bir ayna ve pencere olabileceği fikrini ortaya koyuyor.

Yan Lin Wu, bu tasarımın ilhamını bir pencere ve ayna metaforundan alıyor. Tasarım aracılığıyla, insanların yarına dair güzel bir hayal geliştirdiğini ve sıradan günlerdeki küçük ama belirgin bir figürü yansıttığını belirtiyor. Bu düşünce, şehirde sıkça görülen kare ve lineer mekanlar ve binalar içinde hafif bir canlılık yaratmak için farklı malzemelerden yapılmış cephe ve tavanın ters eğimli tasarımına yansıtılmış.

Proje, 25 seviyeli bir iç mekanı kapsıyor. Bu alan, bir giriş, yemek odası, oturma odası ve açık uçlu bir çalışma alanı gibi kamusal alanları içeriyor. Özel alanlar ise bir ana yatak odası, ikincil bir yatak odası ve bir banyodan oluşuyor. Tasarımın özgün özellikleri arasında, konforlu ve samimi bir atmosfer yaratan eğimli şekiller ve her alanı birbirine bağlayan açık uçlu yöntemler bulunuyor.

Yan Lin Wu, bu tasarımı gerçekleştirirken duvar kağıdı, çimento levha, metal plaka, siyah cam, ayna ve sistem dolabı gibi malzemeleri kullanmış. Ayrıca, tasarımın teknik özelliklerine dikkat çekerek, beveled şekillerin ana yatak odasında da görülebildiğini ve bu odanın, kamusal alandaki eğimli şekil temasıyla uyum sağladığını belirtiyor.

Tasarımın, Haziran 2020'de Tayvan'da tamamlandığı belirtiliyor. Tasarım sürecinde, düzensiz eğimli geometrilerin duvar kağıtlarını, kahverengi camı ve siyah camı keserek ilginç görsel katmanlar oluşturduğu ve bağlantılar yarattığı belirtiliyor. Büyük pencereler, bol doğal güneş ışığını çekmek ve kamusal alanın görüşünü genişletmek için kullanılmış.

Yan Lin Wu, bu tasarımın, müşterinin daha iyi bir yarın arzusunu yaratmasını ve sıradan bir günde olağanüstü ev deneyimleri yaşamasını umduğunu belirtiyor. Bu nedenle, kamusal alanın cephesi daha kararlı bir çimento levha ile çizilmiş, diğer yan duvarlar ise kahverengi cam, siyah cam ve duvar kağıtları gibi farklı malzemelerle eğimli hale getirilmiştir. Ayrıca, tasarımcı, alanın merkezi temasıyla uyum sağlamak için tavanı eşitsiz bir şekilde bölmüştür.

"Yarının Yansımaları" tasarımı, 2022'de A' İç Mekan Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: AS Interior Design
Görsel Kredileri: AS Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Yan-Lin Wu, Xiu-Na Xu, Yu-Cheng You
Proje Adı: Reflections of Tomorrow
Proje Müşterisi: AS Interior Design


Reflections of Tomorrow IMG #2
Reflections of Tomorrow IMG #3
Reflections of Tomorrow IMG #4
Reflections of Tomorrow IMG #5
Reflections of Tomorrow IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun