Kujdane: Doğanın İçinde Modern Bir Kaçış Noktası

Yaser Rashid Shomali ve Yasin Rashid Shomali'nin Tasarladığı Kujdane, Geleneksel A-Çerçeve Tipolojisinin Yeniden Yorumlanması

Kujdane, doğal çevresinden esinlenerek çağdaş bir kabin konutu tasarlamıştır. Ahşap malzeme paleti, soğuk tonlu iç mekan unsurlarıyla birleştirilmiş ve konutun eğimli profilini tamamlayacak şekilde tam yükseklikte bir cam cephe ile ifade edilmiştir.

Yaser Rashid Shomali ve Yasin Rashid Shomali tarafından tasarlanan Kujdane, geleneksel A-çerçeve tipolojisinin yeniden yorumlanmasıdır. Bu tasarım, doğal çevresinden esinlenerek, ahşap malzeme paleti ve soğuk tonlu iç mekan unsurlarıyla birleştirilmiş tam yükseklikte bir cam cephe ile ifade edilmiştir.

Kujdane kabin, binanın kalbinde dikey olarak çalışan merkezi bir cam çekirdek ile ifade edilir. Bu belirgin özellik, gökyüzü ile zemin düzlemi arasında dikey bir bağlantı oluşturur ve sakinlerin evin içinden kar ve yağmurun geçişini hissetmelerini sağlar. Ahşap, sıcak, rahat bir kabin havası uyandırmak için tercih edilen unsurdur ve dengelenmesi için soğuk tonlu iç detaylarla tamamlanmıştır.

Kabin, geleneksel bir orman kulübesi gibi A-çerçeve siluetini korurken, modern mimari unsurlarla birleştirilmiştir. Ahşap, sıcak, rahat bir kabin havası uyandırmak için tercih edilen unsurdur ve dengelenmesi için soğuk tonlu iç detaylarla tamamlanmıştır. Kabin, görünür direk veya sütunlar olmadan zemin seviyesinin üzerinde sorunsuz bir şekilde süzülüyormuş gibi görünmesini sağlayan eğimli A-çerçeve yanları tarafından yükseltilmiştir.

2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanan bu tasarım, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile övgü alır. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede yetenek ve yenilik gösterirler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırırlar.

Proje, Kasım 2020'de İran'ın Gilan bölgesinde başladı. Kujdane, eskiyi yeniyle harmanlarken korur. Ahşap, sıcak, rahat bir kabin havası uyandırmak için tercih edilen unsurdur ve dengelenmesi için soğuk tonlu iç detaylarla tamamlanmıştır. Kabin, görünür direk veya sütunlar olmadan zemin seviyesinin üzerinde sorunsuz bir şekilde süzülüyormuş gibi görünmesini sağlayan eğimli A-çerçeve yanları tarafından yükseltilmiştir.

Yaser Rashid Shomali ve Yasin Rashid Shomali'nin tasarladığı Kujdane, geleneksel A-çerçeve tipolojisinin yeniden yorumlanmasıdır. Bu tasarım, doğal çevresinden esinlenerek, ahşap malzeme paleti ve soğuk tonlu iç mekan unsurlarıyla birleştirilmiş tam yükseklikte bir cam cephe ile ifade edilmiştir. Kujdane, eskiyi yeniyle harmanlarken korur. Ahşap, sıcak, rahat bir kabin havası uyandırmak için tercih edilen unsurdur ve dengelenmesi için soğuk tonlu iç detaylarla tamamlanmıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yaser and Yasin Rashid Shomali
Görsel Kredileri: Yaser and Yasin Rashid Shomali
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Yaser Rashid Shomali Designer: Yasin Rashid Shomali
Proje Adı: Kujdane
Proje Müşterisi: Yaser and Yasin Rashid Shomali


Kujdane IMG #2
Kujdane IMG #3
Kujdane IMG #4
Kujdane IMG #5
Kujdane IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun