Anycubic Kobra: Askeri Silahlardan İlham Alan Yenilikçi 3D Yazıcı

Xin Ouyang, Zijiong Wu ve Jinfeng Yang'ın Tasarladığı 3D Yazıcı, 2022 A' Tasarım Ödülü'nü Kazandı

Anycubic Kobra, askeri silahların modüler tasarım konseptinden ilham alan güçlü ve taşınabilir bir 3D yazıcıdır. Siyah ana renk ile koyu mavi ve Çin kırmızısı kullanılarak yüksek teknolojiye sahip basit bir tasarım elde edilmiştir. Sürekli yenilik ve yükseltme ile eğitim ve bilimsel araştırmalar, mücevher aksesuarları, yaratıcı DIY ürünler, parçalar vb. alanlarda geniş çapta kullanılabilir.

Yenilikçi otomatik seviyeleme özelliği, kullanıcı deneyimini artırır ve işlem eşiğini düşürür. Aynı zamanda, entegre kısa menzilli ekstruder ile donatılmıştır. Bu kompakt yapı, düşük hata oranı ile hammadde israfını önler. Anycubic Kobra, PEI kaplama, yaylı çelikler ve yumuşak manyetik ile birleşen yenilikçi bir platform kullanır. Bu platform, üzerine konulduğunda anında emilir. Model kolayca yapışır ve platformu bükerek kolayca çıkarılabilir.

Yazıcının sessiz bir şekilde çalışmasını sağlayan dahili 32-bit sessiz anakart ve ayarlanabilir kayış gerdirici ile donatılmıştır. Bu özellikler, yazıcının pürüzsüz bir şekilde çalışmasını sağlar ve gürültüyü büyük ölçüde azaltır. Anycubic Kobra, İnsan-Makine Etkileşimine odaklanan ve kişiselleştirilmiş arayüz ayarlarını vurgulayan yepyeni bir UI arayüzü ile donatılmıştır. Büyük metin gösterimini kullanarak, kullanıcılar bilgileri hemen tanır ve kullanıcı seçim süresini kısaltır. Renkli flaş ile ayarlama düğmesinin tasarımı, kullanıcıların işlemlerini kolaylaştırır. En basit tasarım dili, 3D yazıcıya en saf formunu verir.

Yazıcı, 486 x 486 x 430 mm boyutlarındadır. Otomatik seviyeleme, baskı boyutu, manyetik çelik platform, 4.3 inç LCD dokunmatik ekran ve modüler montaj gibi özelliklere sahiptir. Kobra projesi Kasım 2021'de kuruldu ve tüm geliştirme döngüsü 13 ay sürdü.

Anycubic Kobra, entegre kısa menzilli ekstruder ile donatılmıştır. Bu kompakt yapı, düşük hata oranı ile hammadde israfını önler. Sürekli yenilik ve yükseltme ile eğitim ve bilimsel araştırmalar, mücevher aksesuarları, yaratıcı DIY ürünler, parçalar vb. alanlarda geniş çapta kullanılabilir. Herkesin yaratıcılığını ve hayal gücünü gerçeğe dönüştürmesini sağlar.

2022 A' Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içerir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesinde iyileştirmelere katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Anycubic Team
Görsel Kredileri: Anycubic Team
Proje Ekibi Üyeleri: Xin Ouyang Zijiong Wu Jinfeng Yang Zihan Lin
Proje Adı: Anycubic Kobra
Proje Müşterisi: Anycubic Team


Anycubic Kobra IMG #2
Anycubic Kobra IMG #3
Anycubic Kobra IMG #4
Anycubic Kobra IMG #5
Anycubic Kobra IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun