LAFA Endüstriyel Tasarım Koleji'nden 3D Baskılı Vazo Serisi: Mila

Antoni Gaudi'nin Eserlerinden İlham Alan, Çağdaş Estetiği Yansıtan Bir Tasarım

LAFA Endüstriyel Tasarım Koleji tarafından tasarlanan Mila, Casa Mila'nın çatısındaki bacaların şekillerinden ilham alarak oluşturulan bir 3D baskılı vazo serisidir. Bu seride, farklı bitki yetiştirme ihtiyaçlarını karşılayabilecek üç farklı boyutta hidroponik vazo bulunmaktadır.

Mila serisi, PolyJet 3D baskı teknolojisi temelinde VeroClear şeffaf malzeme kullanılarak üretilmiştir. Bu malzeme, vazoların görünümüne belirsiz bir his katarak onlara bir gizem katmaktadır. Yapısal olarak, bu vazo serisi tek parça çift katmanlı bir yapı benimser, bu da şeffaf malzemenin katmanlı bir görünüm kazanmasını sağlar.

Bu vazo serisi, PolyJet 3D baskı teknolojisi kullanılarak basılır ve VeroClear şeffaf malzeme, diğer teknolojiler olmadan ürünlerin doğrudan kalıplanmasını gerçekleştirir. VeroClear şeffaf malzeme, bir dizi renk seçeneğini destekler ve iyi bir dokuya sahiptir.

Tasarım süreci, Kasım 2022'de başlamış ve Şubat 2023'te LuXun Güzel Sanatlar Akademisi'nde tamamlanmıştır. Proje sürecinde, Casa Mila'nın çatısındaki bacaların şekilleri soyutlanmış ve analiz edilmiştir. Bu bacaların modelleme dili, çoğunlukla sarmal çizgiler veya yüzeydeki iki taraflı sürekli doku desenleridir. İki formun birleşimi, formun doku değişimini ve güç hissini keşfetmek için dolu bir canlılıkla yeni bir form oluşturur.

Casa Mila'nın çatısındaki baca formunun çıkarılması ve harmanlanması ilginç bir süreçtir. Bu unsurları nasıl entegre edeceğimiz ve tüm vazo setinin modern estetiğe uygun olmasını sağlamak bir zorluk olmuştur.

Mila, bir vazo serisidir. Mira Dairesi'nin çatısındaki bacalardan ilham alınarak, eğrileri ve dokuları rafine edilerek Mila vazo serisi oluşturulmuştur. Koleksiyon, büyük, orta ve küçük olmak üzere üç farklı boyutta vazo içerir. Farklı bitki yetiştirme ihtiyaçlarına karşılık gelir. Polyjet 3D baskı teknolojisi temelinde VeroClear şeffaf malzemenin kullanılması sayesinde, vazo bulanık ve gizemli görünür. Ayrıca, vazo seti, bütünleşik bir çift katmanlı yapıdır ve dış yüzeyin ve iç tankın örtüşmesi, vazonun katmanlılığını büyük ölçüde zenginleştirir.

Bu tasarım, 2023'te A' 3D Baskılı Formlar ve Ürünler Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, mükemmel teknik özellikler ve muhteşem sanatsal beceri sergileyen, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wenkai Xue
Görsel Kredileri: Image #1: Designer Du Heli, Li Yuankai and Xue Bomu, Mila, 2023 Image #2: Designer Du Heli, Li Yuankai and Xue Bomu, Mila, 2023 Image #3: Designer Du Heli, Li Yuankai and Xue Bomu, Mila, 2023 Image #4: Designer Du Heli, Li Yuankai and Xue Bomu, Mila, 2023 Image #5: Designer Du Heli, Li Yuankai and Xue Bomu, Mila, 2023
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Du Heli Designer: Li Yuankai Designer: Xue Bomu
Proje Adı: Mila
Proje Müşterisi: Wenkai Xue


Mila IMG #2
Mila IMG #3
Mila IMG #4
Mila IMG #5
Mila IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun