Villa Troy: Mitoloji İlhamlı Çağdaş Bir Ev Tasarımı

Renos Constantinou'nun Troya Savaşı'ndan Esinlenerek Tasarladığı Villa Troy

Renos Constantinou tarafından tasarlanan Villa Troy, mitolojik öykülerden ve Troya Savaşı'ndan ilham alarak oluşturulmuş bir konut projesidir. Bu ev, modern ve sürdürülebilir bir tasarım anlayışıyla, dönemin malzemelerini ve estetiğini yansıtan bir yapıya dönüştürülmüştür.

Renos Constantinou, evin adını ve tasarımını sahiplerinin isimlerine, Paris ve Helen'e, atıfta bulunarak belirlemiştir. Mitoloji, bu çağdaş Troya evi, Villa Troy'un tasarımında ilham kaynağı olmuştur. Yaşam alanları, verandalar ve bir bahçe gibi dış mekan alanları arasında düzensiz bir L şeklinde düzenlenmiştir.

Yapının konumu, doğal havalandırma ve aydınlatmayı artırırken, büyük açıklıklar iç ve dış mekanlar arasındaki bağlantıyı güçlendirir. Yük taşıyan duvarlarda ve mülkün arka tarafındaki çitlerde taş kaplama kullanımı, Troya'nın duvarlarına gönderme yapar. Ayrıca, cepheye yerleştirilen beş süs parçasının açısal formu, Troya savaşının mızraklarına gönderme yapar.

Ev, 340 metrekarelik iç alanıyla, büyük Nicosia'nın dış mahallelerinde yer alır. Çağdaş estetiği yansıtan bu ev, zamansız malzemelerin kullanımıyla kalıcılık kazanır. Aynı zamanda, dört kişilik bir ailenin ihtiyaçlarına hizmet eder ve iletişimi ve konforu kolaylaştırır.

Proje, Ocak 2019'da başladı ve Eylül 2021'de tamamlandı. Ofis, mimari tasarım, iç tasarım, proje yönetimi, denetim, aydınlatma tasarımı ve yapısal tasarım konularında sorumluluk üstlendi. Ayrıca, evin enerji verimliliği için fotovoltaik paneller kuruldu ve ev, sıfır enerji tüketen bir yapıya dönüştürüldü.

Villa Troy, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayanlara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Renos Constantinou
Görsel Kredileri: Pantelis Hadjiminas
Proje Ekibi Üyeleri: Architect: Renos Constantinou Andreas Constantinou Team members: Angela Constantinou
Proje Adı: Villa Troy
Proje Müşterisi: Renos Constantinou


Villa Troy IMG #2
Villa Troy IMG #3
Villa Troy IMG #4
Villa Troy IMG #5
Villa Troy IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun