Deniz Koruma Farkındalığına Yeni Bir Soluk: SeeTang Koleksiyonu

Jana-Aimee Wiesenberger'ın Biyomateryal İnovasyonu ile Sürdürülebilir Tasarım Anlayışı

Deniz koruma farkındalığı ve mikroalglerin gezegenimizin sağlığı için önemli rolü, Jana-Aimee Wiesenberger'ın SeeTang Koleksiyonu'nu tasarlarken ilham kaynağı olmuştur. Moda ve Ambalaj endüstrisindeki plastik kirliliği, projenin sonucunu etkilemiştir.

SeeTang anında yemek paketi, plastikle kirlenmiş gıda ambalajlarına biyolojik olarak parçalanabilen bir alternatif sunar. SeeTang moda koleksiyonu ise, tek kullanımlık market poşetlerine safran infüze edilmiş biyoplastik bir alternatif sunmaktadır.

SeeTang Koleksiyonu, icat edilmiş biyomateryalleri tanıtmak için sürdürülebilir bir şekilde tasarlanmıştır. Ürünler deniz korumasına odaklanmıştır. Ambalaj: İç ambalaj, biyomateryal yenebilir ve suda çözülebilir olduğu için ana malzemelerle birlikte pişirilir. Dış ambalaj ise geri dönüştürülebilir veya komposta konabilir.

Moda: Biyomateryal safran boyası ile infüze edilmiştir. Renk, market zinciri Sainsbury's'ten esinlenmiştir. Koleksiyon, plastik poşetlere alternatifleri sergilemektedir.

Deniz korumasına odaklanan biyomateryaller, iklimimiz ve gezegenimiz için önemlerine dikkat çekmek üzere denizden kaynaklanmaktadır. SeeTang biyoplastiği, alglerden yapılır ve avokado kabuğu ve çekirdeği, soğan kabuğu, amber çiçeği, kahve ve safran gibi doğal renklerle boyanır. SeeTang'ın üretimi sıfır atık sürecidir.

SeeTang anında yemek, dış ambalaj hariç tüm ambalajlarla birlikte pişirilir. Dış ambalaj ya geri dönüştürülebilir ya da komposta konabilir ve biyolojik olarak parçalanır. Sonuç, plastik alternatifi olmayan bir sıfır atık anında yemektir.

SeeTang moda, dayanıklı ve uzun ömürlü olmasının yanı sıra biyolojik olarak parçalanabilir, sürdürülebilir, geri dönüştürülebilir, vegan ve yenilebilir özelliklere sahiptir.

Proje, Mayıs 2021'de başlamış ve Eylül 2021'de tamamlanmıştır. Alanımı, deniz organizmalarını ve plastik kirliliğini tam olarak anlamak için Deniz Biyolojisi Diploması aldım. Ayrıca, işlerinin deniz yaşamının sağlığına nasıl olumlu etkileri olduğu hakkında İngiltere'deki farklı deniz yosması toplayıcılarıyla konuştum. Ayrıca, biyomateryalleri ne kadar zorlayabileceğimi anlamak için farklı tasarımcılarla bir atölye çalışması yaptım. Sonuçta, en iyi biyoplastik için 36 farklı biyomateryal çözümü üzerinde deney yaptım.

Projenin en büyük zorluğu, yeni icat edilmiş biyomateryali, olumlu veya olumsuz tüm özellikleriyle kabul etmekti. Başlangıçta, materyali kalıplamaya ve şekillendirmeye çalıştım, ancak bu, kuruma sürecinin özellikleri nedeniyle mümkün değildir. Ayrıca, Covid-19 kısıtlamaları nedeniyle malzeme ve ürün üretmek için sınırlı tesislere sahiptim. Tüm malzemeler ve ürünler mutfakta üretildi.

SeeTang, bir alg biyopolimeri, gıda ambalajı ve moda gibi plastikle kirlenmiş tasarım bölümleri hakkında farkındalık yaratır. SeeTang anında yemek ambalajı, biyomateryal yüzde 100 suda çözülebilir, vegan ve yenilebilir olduğu için yemek malzemeleriyle birlikte pişirilir. Dış ambalaj ya tüketici tarafından geri dönüştürülebilir ya da biyolojik olarak parçalanabilir. SeeTang Moda, yalnızca yemek artıklarından, baharatlardan ve kurutulmuş çiçeklerden çıkarılan boyayı kullanır. Çantalar ve mücevherler, anında yemekle aynı biyopolimerden yapılmıştır ve yüzde 100 kompostlanabilir.

SeeTang Koleksiyonu, 2022'de A' Sürdürülebilir Ürünler, Projeler ve Yeşil Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içerirler, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergilerler ve yaşam kalitesine katkıda bulunurlar, dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jana-Aimée Wiesenberger
Görsel Kredileri: Jana-Aimée Wiesenberger
Proje Ekibi Üyeleri: Jana-Aimée Wiesenberger
Proje Adı: SeeTang Collection
Proje Müşterisi: Jana-Aimée Wiesenberger


SeeTang Collection IMG #2
SeeTang Collection IMG #3
SeeTang Collection IMG #4
SeeTang Collection IMG #5
SeeTang Collection IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun