Sant Andrea: Alberto Torres'un İnovatif ve Sosyal Etkileşimi Önemseyen Tasarımı

Yeni Deneyimler Arayanlar İçin Özgün ve Sürdürülebilir Bir Yaşam Alanı

Alberto Torres tarafından tasarlanan Sant Andrea, sosyal etkileşime değer veren ve sürekli olarak yenilik ve tasarım arayan bir hedef kitleye hitap eden bir ürün yaratma fikrinden ilham alıyor. Bu özgün ve ödüllü tasarım, mimari ve tasarım dünyasında dikkat çekiyor.

Alberto Torres'un tasarladığı Sant Andrea, geniş bir dikey monolit yapısına sahip. Yatay ve dikey çizgileri ile dikkat çeken bu yapı, görünür beton döşemeli balkonları ve ahşap briseleri ile benzersiz bir cepheye sahip. Bu özellikler, binaya hareket hissi katıyor. Ana giriş, sokağa doğru hareket eden büyük bir ahşap hacim tarafından belirtiliyor ve bu da sakinleri karşılıyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde kaliteli ürünler ve yüzeyler ön planda tutulmuştur. Bu nedenle, cephelerde seramik karolar, görünür beton ve ahşap briseler kullanılmıştır. Sant Andrea, 16 katlı bir konut binasıdır ve her katta bir daire bulunmaktadır. Her dairede 200.00 metrekare özel alan ve üç süit bulunmaktadır. Sosyal alan, bir giriş holü, geniş bir oturma odası, gurme alanı ve balkondan oluşan 70.00 metrekarelik bir alandır.

Binanın çevresel etkileri azaltma fikrini benimsemesi ve enerji verimliliği, su tüketiminin bilinçli olması, termoakustik konfor, doğru deşarj ve geri dönüşüm, fotovoltaik paneller, elektrikli araba şarj cihazı gibi çözümler sunması, tasarımın etkileşim özelliklerinden bazılarıdır. Bu özellikler, tasarımın sürdürülebilirlik yönünü vurgulamaktadır.

Tasarımın gerçekleştirildiği yer olan Caxias do Sul, Rio Grande do Sul eyaletinin güney ucunda bulunan bir kasabadır. Proje şu anda inşaat aşamasındadır. Sant Andrea, bir konut binası olarak tasarlanmış ve her detayında sürpriz ve cesaret barındıran bir ürün oluşturma hedefiyle geliştirilmiştir. Bu, projenin kendisini mevcut pazardan ve diğer şirketlerin sunduğu ürünlerden ayırmak için aşılması gereken önemli bir zorluk oluşturmuştur.

Sant Andrea, 2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilmektedir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Torres Arquitetos
Görsel Kredileri: Torres Arquitetos
Proje Ekibi Üyeleri: Architecture: Torres Arquitetos Architecture Interior Design: Paula de Carli Architecture Landscape Design: Audrey Bello Ramos Constructor: Exacta Engenharia
Proje Adı: Sant Andrea
Proje Müşterisi: Torres Arquitetos


Sant Andrea  IMG #2
Sant Andrea  IMG #3
Sant Andrea  IMG #4
Sant Andrea  IMG #5
Sant Andrea  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun