Pei Lin Hsieh'in "The Hulking Mist" Tasarımı: Doğa ile Uyumlu Modern Bir Yaşam Alanı

Konut Tasarımında Yenilikçi Yaklaşımlar ve Doğa ile Bütünleşen Estetik

Pei Lin Hsieh, "The Hulking Mist" adını verdiği konut tasarımında doğa ile uyumlu bir yaşam alanı yaratmayı hedefliyor. Tasarım, mekanın ve doğanın mükemmel dengesini sağlamak amacıyla farklı malzemelerin bir araya getirilmesi ve alanın yeniden düzenlenmesi ile oluşturulmuştur.

Pei Lin Hsieh, bu tasarımında dört odalı ve iki ana yatak odası bulunan orijinal mekanı, üç oda ve tek ana yatak odası olacak şekilde dönüştürmüştür. Ayrıca, aile üyelerine daha fazla esneklik sağlamak amacıyla bir çalışma alanı oluşturulmuştur. Giriş alanı ve genel alanın uyumunu sağlamak için aynı malzemeler kullanılmış ve sınırları sürekli ve pürüzsüz hale getirilmiştir.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde ithal fayanslar, ahşap laminant zeminler, fırın boyaları, sistem panelleri, donanımlar, titanyum kaplama çelik plakalar, boyalı camlar, mermerler, ithal boyalar, sistem dolapları, vintage metal, kil ve mavi sanatsal fayanslar kullanılmıştır.

Hsieh, tasarımında gri, beyaz, toprak tonları ve gri-mavi gibi basit renkler uygulamıştır. Mavi sanatsal fayanslar, yemek masasının arkasındaki duvara genişletilmiş ve okyanus benzeri bir manzara oluşturulmuştur. Aydınlatma tasarımlarında doğal gündüz ışığı kullanılmış, gece ise tavan gömme aydınlatmaları kullanılarak evin her yerine ışık yayılmıştır.

Proje, 2020 yılının Mart ayında başlamış ve Kasım ayında Xindian Bölgesi, Yeni Taipei Şehri'nde tamamlanmıştır. 35-ping alan, üç oda, iki oturma odası, iki banyo, iki yetişkin ve bir çocuk yaşamak üzere tasarlanmıştır. Yarı açık yöntemle trafik akışı düzgün bir şekilde yeniden düzenlenmiş ve mekan ile doğal manzara avantajları arasındaki denge maksimize edilmiştir.

Pei Lin Hsieh, bu tasarımıyla prestijli A' Design Ödülü'nün Demir kategorisinde ödül kazanmıştır. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Pei-Lin Hsieh
Görsel Kredileri: ArchiprismDesign
Proje Ekibi Üyeleri: Pei-Lin Hsieh
Proje Adı: The Hulking Mist
Proje Müşterisi: Pei-Lin Hsieh


The Hulking Mist IMG #2
The Hulking Mist IMG #3
The Hulking Mist IMG #4
The Hulking Mist IMG #5
The Hulking Mist IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun