Magpie: Sha Yang, Kaifeng Zheng ve Yang Ma'nın Tasarladığı Üç Farklı Formda Aydınlatma Deneyimi

Magpie, kullanıcısına üç farklı aydınlatma deneyimi sunan, doğadan ilham alan bir masa lambasıdır.

Magpie, Sha Yang, Kaifeng Zheng ve Yang Ma tarafından tasarlanan ve doğadan ilham alan bir masa lambasıdır. Bu lamba, kullanıcısına üç farklı aydınlatma deneyimi sunar ve her bir formu, magpienin (saksağanın) farklı hareketlerini temsil eder.

Magpie, saksağanın pozitif enerjisi ve hayata karşı tutkusuyla tasarlandı. Saksağan, mutluluğun sembolüdür ve umudu, neşeyi temsil eder. Bu masa lambası, saksağanın kanatlarını açarak uçma hareketini ve bu hareketin getirdiği güzellik ve yaşam enerjisini yansıtır. Basit formu sayesinde, oturma odası, yatak odası veya çeşitli sahnelerde yerleştirildiğinde hiçbir çatışma hissi oluşturmaz.

Magpie'nin üç farklı formu vardır. İlk form, gözleri incitmeden küçük ve hafif bir ışık kaynağı sağlayan, katlanmış saksağan formudur. Bu form, yatak odasındaki küçük gece lambaları için idealdir. İkinci form, daha geniş bir alanı aydınlatan ve ofis alanı için uygun olan, başı dik bir şekilde duran saksağan formudur. Üçüncü form ise, enerjik ve yüksek bir form olan, kanatlarını açarak uçan saksağan formudur.

Magpie, model baskı teknolojisi ile üretilmiştir. Lambanın çapı 85mm, toplam yüksekliği 410mm, taban yüksekliği 300mm, biyonik kuşun baş ve kuyruk uzunluğu 330mm ve kanat uzunluğu 170mm'dir. Lamba, "Akıllı, Hafif, Saksağan, Etkileşimli, Biyonik" anahtar kelimeleriyle tanımlanabilir.

Magpie'nin çalışma prensibi oldukça basittir. Silindirik bir gövdesi vardır ve alt kısmında bir temas düğmesi bulunur. Bu düğmeye dokunulduğunda, lamba otomatik olarak bir sonraki forma geçer. İlk basıldığında, saksağan lambası ilk katlanmış durumda açılır. İkinci kez basıldığında, saksağan lambası otomatik olarak ikinci dikey duruma geçer ve ışık daha parlak hale gelir. Üçüncü kez basıldığında, saksağan lambası otomatik olarak kanatlarını açar ve başını yükseltir.

Magpie projesi, 2021 yılının Temmuz ayında başladı ve 2022 yılının Ocak ayında Çin'in Şangay kentinde tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, saksağanların doğayla ne kadar güzel bir şekilde uyum sağladığını göstermeyi amaçlamaktadır. Bu lambanın amacı, bu güzelliği göstermektir.

Magpie, 2022 yılında A' Lighting Products and Fixtures Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, teknik özellikleri ve sanatsal becerisiyle öne çıkan, mükemmel seviyede bir tasarımı ve yenilikçi bir yaklaşımı temsil eder.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Sha Yang
Görsel Kredileri: Shanghai Art and Design Academy
Proje Ekibi Üyeleri: Sha Yang Kaifeng Zheng Yang Ma
Proje Adı: Magpie
Proje Müşterisi: Sha Yang


Magpie  IMG #2
Magpie  IMG #3
Magpie  IMG #4
Magpie  IMG #5
Magpie  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun