Ultramodern Linear Showroom: Ivan Petrushin'in Aydınlatma Mucizesi

Minimalist Estetik ve Yenilikçi Teknolojiyi Buluşturan Aydınlatma Tasarımı

Özgün bir aydınlatma fikstürü arayışında olan Ivan Petrushin, Centerlight'ın geniş deneyiminden yararlanarak, müşterinin showroomunu aydınlatmak için sürekli bir lineer düzen oluşturdu.

Proje, müşterinin showroomunun tamamının üzerinde asılı duracak sürekli bir lineer düzen gerektiriyordu. Bu fikstürün minimalist estetiğine rağmen, onu yaratmak küçük bir iş değildi. Centerlight'ın etkileyici lineer aydınlatma oluşturma konusundaki olağanüstü deneyimi, bu projeyi çok kısa bir süre içinde kavramdan tamamlanmaya taşıdı.

Projenin gerçekleştirilmesi için, ekip, çok ince bir şekle rağmen büyük miktarda lümen çıkışı sağlayabilen tamamen özelleştirilebilir CENTERLIGHT lineer ışık tabanını kullanmayı önerdi. Centerlight'ın tüm LED lineer fikstürleri görsel etki sağlasa da, CENTERLIGHT lineer ışık tabanı, benzersiz, akıcı görünümü ve etkileyici yetenekleri sayesinde yaratıcı ve çekici düzenlemeler oluşturmak için idealdir.

Sanatsal ve dinamik bir desen oluşturmak için, bu sergide kullanılan bireysel ışık fikstürleri 2 feet ile 60 feet arasında değişen uzunluklarda idi. Tasarım, farklı lineer uzunluklar ve aralıklarla ayrılan dört benzersiz alandan oluşuyordu. Tamamen 0 - 10V arasında dim edilebilen tüm düzen, ek kolaylık için tek bir dimmer anahtarı ile kontrol edilir. Daha da etkileyici olanı, bu karmaşık kurulumun hemen hemen hiç bakım gerektirmemesidir.

Tasarımın etkileşimi hakkında notlar, iç tasarım ve mimari firmasının, sınırlı kaynaklarıyla tamamlayamadıkları yaratıcı bir fikri gerçekleştirmek için başvurduğunu belirtiyor. Bu proje, Chicago'da yer alıyor ve Centerlight'ın etkileyici lineer aydınlatma oluşturma deneyimi, bu projeyi çok kısa bir süre içinde kavramdan tamamlanmaya taşıdı.

Tasarımın özgün özellikleri ve benzersiz nitelikleri, Toronto'daki bir tasarım stüdyosuyla işbirliği yaparak, bu belirli çalışma alanının iç kısmının öne çıkacak şekilde özelleştirilmiş ve karmaşık bir düzen oluşturulmasına yardımcı oldu. Bu, tasarımın yaratıcı, teknik veya araştırma zorluklarının üstesinden gelme notlarında da belirtilmiştir.

2022'de A' Lighting Products and Fixtures Design Award'da Demir ödülüne layık görülen bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereklilikleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünya için katkı sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CENTERLIGHT INC
Görsel Kredileri: Creator (Owner) Ivan Pertrushin
Proje Ekibi Üyeleri: Ivan Pertrushin Max Shmatkov
Proje Adı: Ultramodern Linear Showroom
Proje Müşterisi: CENTERLIGHT INC


Ultramodern Linear Showroom IMG #2
Ultramodern Linear Showroom IMG #3
Ultramodern Linear Showroom IMG #4
Ultramodern Linear Showroom IMG #5
Ultramodern Linear Showroom IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun