Alvaro Wolmer'ın "Depois de Waldemar Cordeiro" Adlı Aydınlatma Tasarımı: Geçmişten Geleceğe Bir Köprü

Alvaro Wolmer, Waldemar Cordeiro'nun 1955 tarihli orijinal lambasından esinlenerek, modern malzemeler ve tekniklerle yeniden yorumladığı bir tasarımıyla karşımızda.

Alvaro Wolmer, Brezilyalı sanatçı Waldemar Cordeiro'nun 1955 tarihli orijinal lambasından esinlenerek, modern malzemeler ve tekniklerle yeniden yorumladığı bir tasarımıyla karşımızda. Tek bir ışık kaynağından, iç yansımalar ve ışık kaynağına olan farklı mesafeler nedeniyle, 4W'lık bir LED lamba, koyu gri'den saf beyaza kadar bir dizi ton oluşturabiliyor.

Alvaro Wolmer'ın tasarımı, Waldemar Cordeiro'nun 1955'teki orijinal lambasının tek bir referansı olan küçük bir gazete parçasından esinlenmiştir. Cordeiro, beton bir sanatçı, teorisyen ve peyzaj tasarımcısıydı. Latin Amerika'da dijital sanat olarak adlandırılan bilgisayar sanatının ilk sanatçısıydı. Sanat eserleri, MoMA NY dahil olmak üzere birçok önemli dünya koleksiyonunda yer alıyor.

Wolmer'ın tasarımının benzersiz özellikleri arasında, tek bir ışık kaynağından, iç yansımalar ve ışık kaynağına olan farklı mesafeler nedeniyle, 4W'lık bir LED lambanın koyu gri'den saf beyaza kadar bir dizi ton oluşturabilmesi bulunuyor. Bu, tasarımın diğerlerinden ayrılan güçlü ve benzersiz özelliklerinden biridir.

Lambanın yapısı, takımın baş tasarımcısı Alvaro Wolmer'ın ahşap ve metal atölyesi olan Alvaro Wolmer Movelaria Fina Ltda tarafından bilgisayarlı makineler kullanılarak katı alüminyumdan yapıldı. Yüzey işlemi ise elektrostatik boyama ile gerçekleştirildi.

Lamba, 54 cm yükseklikte, 30 cm çapında ve 3 kg ağırlığında. Lüks sandık ise 58.5 cm yükseklikte, 33 cm x 33 cm boyutlarında ve 3 kg ağırlığında MDF'den yapılmış. Sandık, lambaya bir taban olarak da kullanılabilir (bir bonus).

Projeye Mart 2017'de Sao Paulo'da başlandı ve Ekim 2018'de yine Sao Paulo'da tamamlandı. Tasarımın altında yatan araştırma, c.1955'te bir Brezilyalı sanatçının, kendi tasarladığı bir bahçe peyzajını aydınlatmak için bir lamba tasarlaması ve yapmasıdır. Lambanın sadece tek bir kaydı vardır: bir gazete parçası ve onun fotoğrafı. Bu, lambayı ve onun ürettiği ışık etkisini yeniden yaratmak için başlangıç noktasıydı.

Tasarımın zorlukları arasında, ilk modelde, mimar ve tasarımcı Andre Vainer'in orijinalini iki lamba ile yeniden üretmesi yer alıyor. Sonuç, iyi bir ışık ve ışık tonları konusunda çok fazla bir etki olmamasına rağmen, çok iyi bir başlangıç noktası oldu. Ürünü geliştirmek ve bir prototip üretmek için görevlendirildim. Tam oranları belirlemek için modeller yaptım ve sonra basit bir çözüm buldum: yeterince parlak ışık sağlayan basit bir LED yuvarlak lamba. Ön prototipi tamamladıktan sonra, ışığı karanlık bir odada açtım - sonuç büyüleyiciydi.

2022'de A' Aydınlatma Ürünleri ve Aksesuarları Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanan bu tasarım, yaratıcı, profesyonel ve dikkat çekici tasarımlar arasında yer alıyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikler ve harika sanatsal beceri ile hayranlık uyandırıyor, mükemmel bir seviyede kalite sergiliyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.

Tasarım, IAB - Instituto dos Arquitetos do Brasil'de tescillendi. Tüm fotoğraflar Ekim 2021'de Ding Musa tarafından çekildi.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Álvaro Wolmer
Görsel Kredileri: All photos were taken by Ding Musa in October 2021
Proje Ekibi Üyeleri: Lead Designer: Alvaro Wolmer Analivia Cordeiro Andre Vainer
Proje Adı: Depois de Waldemar Cordeiro
Proje Müşterisi: Álvaro Wolmer


Depois de Waldemar Cordeiro IMG #2
Depois de Waldemar Cordeiro IMG #3
Depois de Waldemar Cordeiro IMG #4
Depois de Waldemar Cordeiro IMG #5
Depois de Waldemar Cordeiro IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun