Studio Tali Gotthilf'ın Pop Modern Tasarımı: Yüksek Teknolojiye Sahip Yemek Alanı

Pop Art, Art Deco ve Modern'in Eşsiz Birleşimi

Studio Tali Gotthilf, Pop Art, Art Deco ve Modern tarzlarından ilham alarak, İsrail'in güneyindeki bir yüksek teknoloji çalışma ortamında yenilikçi bir yemek deneyimi sunan Pop Modern Tasarımını yarattı.

Pop Modern Tasarım, günlük ofis kültüründen kaçış sunan ve binadan ayrılmadan rahat bir mola verme imkanı sağlayan bir konsept. Bu alanın tasarımı, şirketin değerlerini yansıtıyor: cesaret etmek ve hayal kurmak. Girişten itibaren ziyaretçiyi 40 metre uzunluğunda bir koridora yönlendiren bir hareket ekseni bulunuyor.

Tasarım, Amerikan vintage Diner dönemine bir gönderme yapan duvarlara rastgele yerleştirilmiş neon tabelalar, tüm yemek alanının uzunluğunu kaplayan yüksek Art Deco bölücüler ve modern beton zemin ve duvar kaplamaları ile üç farklı stilin birleşimini yansıtıyor. Seçilen mobilyalar, çeşitli tasarım ifadeleri arasında karışan sade bir tasarıma sahip.

1200 metrekarelik bu alan, metal, cam ve ahşabın bir araya gelerek tüm yemek alanı geçiş yolunun tam uzunluğunda koşan belirleyici duvar bölümleri olarak işlev gördüğü bir yapıya sahip. Bu, bir heykel tipi oda bölücü oluşturuyor.

Proje, Şubat 2019'da İsrail, Sderot'ta başladı ve Şubat 2020'de tamamlandı. Pandemi kısıtlamalarına yanıt olarak Şubat 2021'de halka açıldı. Tasarım araştırması, günlük kullanıcı sayısını planlama, mutfak kapasitesini yeterli yemek sağlayacak şekilde hesaplama, oturma düzeni ve zaman ayarları üzerine yapıldı.

Pop Modern Tasarım, büyük, boş, açık bir alanın yemek amaçlı tasarım için bina inşaatı sırasında ayrılması gerektiği bir zorlukla karşı karşıya kaldı. Bu alan, endüstriyel bir mutfak ile yemek kompleksi içermeliydi. Doğal ışık, sadece uçlarda ışık çıkışı sağlayan uzun ve dar bir alanın zorlu bir unsuru olarak dikkate alındı. Işık telafisi, duvarlara takılan parlak neon tabelalar ve sıcak Led ışık armatürleri ile sağlandı.

Pop Modern Tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Kaliteyi iyileştirir ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Studio Tali Gotthilf
Görsel Kredileri: Photographer: Yanai Deitsch
Proje Ekibi Üyeleri: Head Designer: Tali Gotthilf. Designer: Liron Kaleve Graphic Design: SRVC visual Communications
Proje Adı: Pop Modern Design
Proje Müşterisi: Studio Tali Gotthilf


Pop Modern Design IMG #2
Pop Modern Design IMG #3
Pop Modern Design IMG #4
Pop Modern Design IMG #5
Pop Modern Design IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun