Rui Ma'nın Biyoçeşitliliği Koruma Konulu Poster Serisi

Çevre Bilincini Artırmak İçin Görsel İletişim Tasarımı

Rui Ma, çevreyi koruyarak dünyayı kurtarmayı hedefleyen bir filmde bulduğu ilhamla, biyoçeşitliliği koruma konusunda farkındalığı artırmak için bir poster serisi tasarladı. Bu dijital ve kağıtsız tasarım, çevre sorunlarının çözümünde görsel iletişim tasarımının nasıl yardımcı olabileceğini sorgulayan Ma'nın, çevremizi daha iyi bir hale getirmeye herkesi teşvik etmek için dikkat çekici bir görsel oluşturma çabasının ürünüdür.

Ma'nın tasarladığı bu poster serisi, biyoçeşitliliği koruma konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyor. Hem İngilizce hem de Çince dillerinde tasarlanan posterler, biyoçeşitliliği koruma konusunda sekiz farklı yöntemi anlatıyor: “Arılara Yardım Edin”, “Doğayı Koruyun”, “Bir Bitki Yetiştirin”, “Çiftliklere Destek Olun”, “Su Tasarrufu Yapın”, “Geri Dönüştürün ve Yeniden Kullanın”, “Yürüyüşe Çıkın”, “Botanik Bahçelerini Ziyaret Edin”.

Ma'nın tasarımı tamamen dijital ve kağıtsız bir şekilde oluşturuldu. Bu sayede, üretim süreci fiziksel bir baskı işlemi olmadan gerçekleşti ve izleyiciler tasarımı internet üzerinden görüntüleyebiliyor. Tasarım, Print Magazine, Creative Boom, Mindsparkle Mag, IdN World Magazine gibi farklı medya platformlarında yayınlandı.

Proje, 2020 yılında Los Angeles, ABD'de başlatıldı ve tamamlandı. Ma, tasarımını oluştururken, konuların seçimi konusunda en büyük zorluğu yaşadı. Dikkat etmemiz gereken çok sayıda çevre sorunu bulunuyor. Sonunda, biyoçeşitliliği koruma yollarını konu olarak seçti çünkü biyoçeşitlilik, dünya için çok önemli olan sağlıklı ekosistemleri sağlar.

Ma'nın tasarladığı bu poster serisi, biyoçeşitliliği koruma konusunda farkındalığı artırmayı hedefliyor. Posterler, biyoçeşitliliği koruma konusunda sekiz farklı yöntemi hem İngilizce hem de Çince dillerinde anlatıyor. Bu tasarım, 2021'de A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Rui Ma
Görsel Kredileri: Rui Ma
Proje Ekibi Üyeleri: Rui Ma
Proje Adı: Protect Biodiversity
Proje Müşterisi: Rui Ma


Protect Biodiversity IMG #2
Protect Biodiversity IMG #3
Protect Biodiversity IMG #4
Protect Biodiversity IMG #5
Protect Biodiversity IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun